Brister i demokratin.


Redan första dagen vi fick möjlighet att förtidsrösta visade det sig att valfunktionärer tolkade föreskrifter som fan tolkar bibeln.

Valsedlar från PP togs inte emot, slängdes eller smusslades undan. Detsamma råkade Fi ut för varför Gudrun Schyman  ställde krav på internationella valobsevatörer. Hon hörsammades och för första gången i svensk valhistoria finns nu valobservatörer för att övervaka EU-valet.

Piratpartiet som blivit en medborgarrättsrörelse för att bevaka informationssamhällets problematik har fått en enorm tillströmning av nya medlemmar främst på grund av lagstiftarnas iver att kväsa integriteten och ställa rättssäkerheten ur spel.. Det är endast miljöpartiet och vänsterpartiet som motsatt sig lagar som IPRED- och FRA-lagen.

Ett nytt framgångsrikt parti som Piratpartiet upplevs som ett hot av de etablerade partierna. Istället för sakdebatt har en debatt om partiledarens moral, partiets existensberättigande och spekulationer om vilka frågor piratpartiet kommer att stödja i EU valsat runt i media och bloggosfären. Statsminister Reinfeldt sätter likhetstecken mellan piratpartist och anarkist. Skrämmande att statsministern är så dåligt insatt i olika politiska partier och rörelser. En anarkist skulle aldrig rösta på Piratpartiet.
Nu utestängs PP från den stora debatten i SVT på torsdag. Ytterligare ett beslut som visar på bristen i den svenska demokratin. Frågan är om inte Piratpartiet fångar några extra röster på grund av det beslutet.

Bloggat: Jinge , "Piratpartiet ska vara glada åt SVTs beslut."

Andra om: , , , , , , , Intressant.se
Media:   DN12 SvD12 AB12 Ex12 GP

Kommentarer
Postat av: Tharand

Kom igen. Det är ingen brist i demokratin att PP utestängs från valdebatten. SVT har haft en konsekvent policy här under lång tid och detsamma gällde väl junilistan sist också om jag inte minns fel?Alternativet vore att bjuda in alla partier vilket skulle innebära att sverigedemokraterna, kommunistiska partiet och kalle ankapartiet skulle få möjlighet att bjudas in.Tycker TV4 är snäppet värre eftersom de har haft många turer kring vilka som ska få vara med.Dessutom handen på hjärtat; PP:s väljare tittar väl knappt på tv, de har redan fått informationen lång innan slutdebatten och flera av dem har nog redan röstat. TV tillhör kristdemokraterna, folkpartiet (som envisas med att trumma ut populistiska budskap som de inte har någon möjlighet att driva igenom i Europaparlamentet) och en föråldrad tid, eller har jag fel?Se det positiva i det hela istället; nästa valrörelse till EP kommer PP med all sannolikhet bjudas in till tv-debatten i SVT. I gengäld slipper vi kanske kd och c då? :)

2009-06-02 @ 13:48:53
URL: http://tharand.blogg.se/
Postat av: annarkia

@Tharan

Många som röstar på PP tittar som du säger förmodligen inte på TV utan skaffar sin information på annat sätt.

Skulle vara intressant med en väljarundersökning för att se vem det är som röstat på PP. /anna

2009-06-02 @ 14:14:33
Postat av: Benji

Jag tycker att SD borde accepteras i skolor och på torg. De står inte för något odemokratiskt och dessutom e jag trött på alla sosselärare i skolan som gnäller varje gång någon nämner sd.

2009-06-02 @ 14:54:24
Postat av: annarkia

@Benji

Alla människors lika värde är en grunden i en demokrati och något som SD inte står upp för.

Tror inte att Du har träffat alla sosselärare.

/Anna

2009-06-02 @ 16:49:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback