Israels strypsnara runt Gaza fortsätter.


 Free Gaza-båten The Spirit som varit på väg till Gazamed förnödenheter, mediciner, leksaker och olivträd bordades av isarelisk militär och samtliga aktivister arresterades eller som de själva säger kidnappades. Båten hade  21 passagerare från 11 olika länder och kunde knappast ses som ett hot mot Israel. 

Läs pressmeddelandet från båten hos Anna Wester

Free Gaza MovementDu kan följa The Spirit på Free Gaza Live och på Twitter:

freegazaorg We do not recognize Israel's authority over the waters of Gaza Towed to Israel, kidnapped and imprisoned for exercising right to go to Gaza. 

   freegazaorgTwo released, 19 still imprisoned. Keep up the phone calls, emails, anger at what has happened. Remember 11,000 Palestinians also imprisonedabout 21 hours ago from web


I dag presenterar Amnesty International en  rapport  som visar på Israels krigsförbrytelser under offensiven mot Gaza.

 - Amnesty uppger att 1 400 palestinier dödades under den israeliska offensiven som pågick under 22 dagar, mellan den 27 december och den 17 januari, vilket i stort stämmer med de palestinska siffrorna.

Över 900 av de döda var civila, bland dem 300 barn och 115 kvinnor, enligt Amnesty.

I mars uppgav Israel att 1 166 palestinier dödats, av dem var 295 civila.(DN)


För några dagar sedan släppte  Human Right´s Watch sin rapport.

Du kan läsa rapporterna här:
Amnesty International-Operation 'Cast Lead': 22 days of death and destruction
Human Right´s Watch-Precisely Wrong - Gaza Civilians Killed by Israeli Drone-Launched Missiles
.

Media:SVT Pay Rapport
Bloggat:  Anna Wester, Svensson Intressant?
 

  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Ibrahim Muqdir

Sverige ghar overgett muslims! Svenskarna ska straffas för deras krig mot muslimerna i Gaza! Wasallah, sverige blir muslim om 100 år då ska no få se hur israilierna fortrycker oss muslim!

2009-07-02 @ 12:02:03
Postat av: annarkia

@Ibrahim Muqdir

Nu förstår jag inte. Sverige och svenskar för inget krig mot muslimer eller i Gaza.

Inte kommer Sverige att bli muslimskt.

/anna

2009-07-02 @ 12:09:58
URL: http://annarkia.bogg.see
Postat av: Ibrahim Muqdir

Sverige ghar overgett oss muslims! Sverige stöder judesvine! Svenskarna ska straffas för deras krig mot muslimerna i Gaza! Wasallah, sverige blir muslim om 100 år – inshallah-då ska no få se hur israilierna fortrycker oss muslim!

2009-07-02 @ 12:18:14
Postat av: Anonym

Underbar kommentar från "Ibrahim Muqdir". Jag gillar din beskrivning av hur muslimer ska ta över Sverige. Och vad betyder "Wasallah"? Det har vissa som efternamn men det är inget "ord" som används för att åberopa Gud som du verkar tro. Lustigt hur du ena sekunden verkar ha tillgång till "åäö" för att andra sekunden inte ha det. Nästa gång du försöker spela "arg muslim", lägg dina kort rätt. Bara för att du stavar fel (lustigt, "stöder" är ett ord som många infödda svenskar stavar fel men av någon anledning råkade det ordet vara ett av få du faktiskt stavade rätt) innebär det inte att folk kommer gå på ditt spel. Varför kände du dig manad att låtsas vara muslim och försöka skrämma oss och visa hur farliga muslimerna är? Rösta på SD du, men det är lite patetiskt att du anser att du behöver låtsas vara muslim för att locka andra röster. PS. Araber med sådana svenskasvårigheter som du vill ge sken av skulle skriva "ghaza" (med ett "h") eftersom man uttalar det så på arabiska. Araber med grymt dålig svenska brukar inte heller veta att Gaza skrivs med en gemen i första bokstaven, något som en del infödda svenskar också har problem med. Haha, humor... Jag ser att du kopierade in exakt samma inlägg i en annan blogg varför jag också gör det. BUSTED!

2009-07-02 @ 12:38:07
Postat av: Anonym

Gällande "Wasallah" så ska rätt ord vara "Inshallah" ("om gud vill" eller "förhoppningsvis" om man vill slarva med översättningen). Haha "Wasallah"... Du måste vara riktigt ointelligent om du trodde folk inte skulle se genom det hela. http://sv.wikipedia.org/wiki/Insha%27Allah

2009-07-02 @ 12:42:35
Postat av: anonym

rättning: "versal" ska det stå istället för "gemen". Dessutom visar du att din "dåliga" svenska har starka influenser från engelskan (haha!) varför det vore mycket troligare att du skulle skrivit "ghaza" och inte "gaza".

2009-07-02 @ 12:46:18
Postat av: annarkia

@Olbap

Uppenbara lögner tas inte in.

/anna

2009-07-02 @ 13:01:10
Postat av: Olbap

Uppenbara lögner? Det är en statsvetare som själv är palestinier! Snacka om att se det man vill se.

2009-07-02 @ 13:43:54
Postat av: Annarkia

Enligt Amnesty använde inte Hamas mänskliga sköldar däremot ska israeliska armen ha gjort det ... läs rapporten, DN och BBCOm det nu skulle spela någon roll är även jag statsvetare.

2009-07-02 @ 14:00:20
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: Annarkia

@olbap och ibrahim

samma ip-adress bakom dessa kommentarer

/anna

2009-07-02 @ 14:10:50
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: Gunnar Arnkvist

Hamas erkänner öppet att man använder civila som mänskliga sköldar.http://www.youtube.com/watch?v=g0wJXf2nt4YAlla säger att man inte kan få in mat och mediciner till gaza-remsan genom blockaden som upprätthålls av både Israel och Egypten. Konstigt nog lyckas Hamas föra in raketer och vapen till Gaza för ett värde som motsvarar 150 kr per person i Gaza och per månad.Hur kommer det sig att barn är på raketramper ca 5 minuter efter raketer har avfyrats? enligt uppgift från civila i gaza-remsan erbjuds barnen en större summa pengar för att rengöra avskjutningsrampen. men Hamas behöver knappast bekymra sig om att betala barnen för att man vet att Israel skjuter tillbaka mot raketramper.Innan Israel besköt i gaza släppte man ner flygblad i Gaza och befolkningen kunde sätta sig i säkerhet.Så fort en Hamas-aktivist dör så blir den personen enligt Hamas direkt en civil person.Om du nu är statsvetare som du påstår så är du också medveten om att Hamas våld är det som förhindrar en arabisk-palestinsk stat att få bildas. Du borde också vara medveten om att Israel är av folkrätten tvingad att föra krig mot Hamas för att skydda sin befolkning. Hamas har inget stöd i folkrätten för att bruka något våld alls.Vad ISM-aktivisterna på båten som bordades säger är en ren partsinlaga.

2009-07-02 @ 14:38:07
URL: http://blogg.expressen.se/singlestar/
Postat av: annarkia

Jag är ingen förespråkare för Hamas. Men jag drar mig till minnes den fråga jag fick av en palestinsk elev :varför säger du så? Hon en vän av Abbas menade att det bara var Hamas som försvarade och hjälpte befolkningen i Gaza. Något som jag liksom många andra i väst har svårt att se. Jag ser precis som Du extremism och våld.

Hamas raketbeskjutningar av Israel står inte i proportion till Israels våldsutövning i Gaza. Ur ett folksrättsligt perspektiv ska inte mer våld än nöden kräver utövas. Våldet ska inte heller skada mer än vad som förhindras.Något stöd i folkrätt eller internationell rätt hade inte Israel för den offensiv de genomförde i Gaza.

Gaza är världens största utomhusfängelse. Strängt bevakat av israelerna och från och till hermeutiskt tillslutet. Redan före Gazaoffensiven led befolkningen brist på såväl förnödenheter som mediciner och situationen ansågs av FN´s talesmannen för mänskliga rättigheter närma sig en katastrof.

Det finns ingen plats där befolkningen kunde sätta sig i säkerhet. Titta på en karta över Gaza. Några trodde att det var säkert hos internationella organisationr som FN, skolor och sjukhus. De misstog sig. Läkare och ambulanser släpptes inte fram till sårade. Rapporter om brott mot folkrätten finns det flera av.

Hur är det förresten med staten Israels utsagor är de inte partsinlagor de också?

/anna christina

2009-07-03 @ 16:11:32
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback