Informationskollaps ger beslutsångest.

Nyheterna om den nya influensan eskalerar. Att vaccinera sig är att ta sitt samhällsansvar menar smittskyddsinstitutet medan andra varnar för att vaccinet inte testats klinsikt.
 Utbrottet tros komma till hösten i september, oktober. Men hur är det med vaccinet då? Hur många har fått sin spruta i septembet/ oktober? Prioriterde grupper och de som är i arbetsför ålder 20-49 år kommer först . 65+ får vänta till sist. Det handlar ju om prioriteringar och det verkar som om det är unga i 20-årsåldern som drabbas hårdast. 
600 kronor för två doser kostar det. De som inte har råd ska de skylla sig själva?  Vem har råd om man är sjukskriven eller arbetslös i alliansens Sverige? Maskorna i trygghetsnätet har glesats ut rejält.

Blickar vi ut över världen är det få som kommer att  få vaccin.
 Kapaciteten ligger på ca 1 miljard doser och världens befolkning uppgår till nästan 7 miljarder. Majoriteten av världens befolkning kommer inte att få tillgång till något vaccin. De som drabbas hårdast   om och när influensan slår till är befolkningen i fattiga länder.

Skapar motstridiga uppgifter om vaccination  beslutsångest?
Det finns också läkare som anser att det är fel  att man fokuserar så mycket på svininfluensan och på att vaccinera mot denna när vanlig influensa skördar offer.
-"Och när influensavaccinationen huvudsakligen motiveras av den ekonomiska effekt infektionen skulle få mot industri och konsumtionssamhället så finns det all anledning att skärskåda insatsen", skriver läkaren Sven Britton
 EU:s läkemedelsmyndighet EMEA å sin sida ska ta ställning till om man ska kräva fler kliniska studier innan man godkänner det nya vaccinet. Kliniska studier har gjorts på fåtal människor och inte på gravida, unga eller äldre. Tester har endast gjorts på en prototyp av vaccinet. Vilka biverkningar vaccinet har är alltså oklart.

Samtidigt finns det uppgifter om att  den nya infuensan gett ovanligt många fall av virusorsakad lunginflammation som kan bli svår och kräva vård i respirator. 

Hur oroliga behöver vi vara?
  Om den vanliga influensan är farligare än den nya råder det delade meningar om. Med så motstridiga uppgifter är det inte konstigt att konspirationsteorier om vaccinets eventuella farlighet florerar  och att vi är många som får beslutsångest inför en vaccination. Vad ska man tro och vem ska vi lita på? 

Mer i media: DN
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant

Kommentarer
Postat av: Stefan Bildt

Kolla efter "Swine flu hoax" och ta del av den ANDRA sidan av hela spektaklet!

2009-07-17 @ 18:16:37
Postat av: R E

Hej,Lam Artikel i DN. Alla som funderar på att vaccinera sig, läs på!!!!!!!

Citat från DN: "Som vanligt med vaccin tycks många oroa sig för konspirationer eller dolda agendor. Finns det fog för det?"

Det låter som lam journalisitk tycker jag, illa påläst - eller blev artikeln censurerad? Dags att rycka upp sig och läsa dettahttp://thegreendragon.ning.com/profiles/blogs/was-this-an-accident-baxterOch sedan följa upp med en undersökning av andra/egna källor.

mvhRSedan kan man väl förstå om "många sig för konspirationer" . Tex 1994, Bilderberg inbjuder Hans Bergström, Political Editor, Dagens Nyheter. Historielektion : Vad hände 1994 i Sverige?

2009-07-17 @ 18:54:22
Postat av: David

Vad är det för idioti?? ska man vaccinera hela världen med ett vaccin som inte är riktigt testat för farliga biverkningar? låter som en dum ide. http://www.svininfluensan.com

2009-07-18 @ 02:12:49
URL: http://svininfluensan.com
Postat av: Peter Ingestad

Svininfluensan skall tas på största allvar. Det är de unga och starka som drabbas värst! Vid skolstarten kan det explodera. Vad man skall göra är naturligtvis att övergå till hemundervisning i största möjliga utsträckning, samt ge all skolungdom munskydd, som i förening med klara hygieninstruktioner åtminstone ger partiellt skydd. Med säkerhet kommer ingenting av dessa självklara åtgärder att genomföras, eftersom våra myndigheter är handlingsförlamade i sin rutinmässighet och allmänheten, vad än värre är, infekteras av allsköns tvärsäkra pappskallar som håller på och mobbar insiktsfulla människor och gapar och skriker om "hysteri" bara för att göra sig själva märkvärdiga; just denna pöbelmentalitet är säkerligen det största enskilda hotet mot folkhälsan just nu. Vi skall komma ihåg att en influensapandemi som startar SOMMARTID i sig är en alarmsignal, eftersom detsamma var fallet med den dödliga Spanska Sjukan, som även den inledningsvis var jämförelsevis "mild" men som visade sitt rätta ansikte under vinterhalvåret. Det farliga viruset muterar och uppträder i olika stammar i olika regioner, varför "experternas" försäkran om att dödligheten "bara" är 0,4% lugnt kan avfärdas som helt meningslös. Vad vaccinet, vars effektivitet och ofarlighet på intet sätt är garanterade, beträffar kan den monopoliserade produktionens knapphet mycket väl leda till force majeur som river upp legaliteten om producentländerna av inhemsk opinion, när dödstalen stiger, ser sig tvungna att bryta de "betyggande" avtal regeringen har träffat; hur det blir därmed får vi se. Det är på intet sätt uteslutet att den obotliga folkliga Dumhet, som endast måttligt öveträffas av de styrande, inom omedelbart förestående framtid får sig en pedagodisk duvning på det ENDA sätt som går hem i det allmänna hojtandet, utdelat av en inom omedelbart förestående framtid härjande Lieman. Hur det blir därvidlag, kommer vi ofrånkomligen att få se. De som lever, som man brukar säga. Att våra redan i nuläget överansträngda sjukhus med sin egna grasserande infektioner kommer att motsvara lägets krav kan vi hursomhelst utesluta, i synnerhet som regeringen av för mig fullständigt obegripliga skäl vägrar ge ekonomiskt tillskott av uppenbar engångskaraktär.

2009-07-18 @ 11:53:51
URL: http://kraxpelax.blogspot.com/
Postat av: mike.s

undrar hur mänga som känner till att denna svininflunsa är skapat i ett amerikanskt lab för att användas i biologisk krigsföring,nu är viruset i sej relativt harmlöst,,men vaccinet kan vara direkt livsfarligt,ja det är mkt skadligare och dödligare.

googla på detta virus så får ni veta det som inte staten och pressen vi ska koma ut.

mike

2009-10-01 @ 19:02:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback