Hur länge, hur länge ska detta få fortgå?

Hur länge ska statens israels övervåld och terrorisering av den palestinska befolkningen få pågå?
 När ska det internationella samfundet sätta ett stopp för de brott mot folkrätten som påbörjades när 700 000 palestinier fördrevs från sina hem 1948 av israeliska terrorgrupper.. 
Amnesry, FN, palestinier och människorättsorganisationer har alla vittnat om det övervåld och rena terrorhandlingar som den israeliska försvarsmakten begick  under attackerna mot Gaza i vintras. Nu kommer ännu en rapport baserad på berättelser från israelisk militär som deltog  i massförstörelsen av Gaza. Rapporten är sammanställd av organisationen Shovrim shtika (Att bryta tystnaden). Den israelsiksk försvarsmaktens tidigare uppgifter som skulle rentvå israel från brott mot folkrätten motsägs på en rad punkter. Det framgår att israelerna använde sig av palestinska sköldar.
 - "Jag har tjänstgjort i Gaza och på Västbanken under svåra förhållanden, fortsätter Amir, men jag har aldrig hört maken till de instruktioner vi fick denna gång. Budskapet var att vi kunde skjuta hur som helst mot vad som helst utan att bekymra oss om följderna. Står ett hus i vägen? Ned med det! En bil? Kör över den! Ser ni någon så utgå från att det är en fiende." (israelisk pansarofficer citerad i DN)


Israeliska soldater rapporterar om grova människorättsbrott
 -"Några av de israeliska soldater som deltog i kriget säger att de uppmanades av befälhavarna att skjuta direkt i stället för att oroa sig för att civila kunde finnas bland de stridande."(SvD)


Hur många vittnesmål behövs innan världssamfundet ska vakna?  Idag hålls Gazas befolkning fortfarande inlåsta i världens största utomhusfängelse. I Jerusalem rensas en stadsdel i gamla stan från palestinier. Dagliga husrivningar får palestinierna på flykt. I Nihili´n skjuts mot palestinier som demonstrerar mot muren. Den mur palestinierna kallar för apartheidmuren.

Hur länge, hur länge ska detta få fortgå?
 
Mer i media: BBC, Haaretz
Bloggat- Jinge Svensson Anna Wester 
Läs vad andra skriver om: ,, , , , , ,  Intressant

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback