En dag att minnas?

Kuling, blixt och dunder avlöste hällregnet hela dagen. Jag kom inte längre än till brevådan trots stövlar och regnställ.  När blixtarna slår ner i bergen knallar det med risk för spräckta trumhinnor. Säkrast att vistas inomhus men vad finns att göra mitt ute på vischan?.
Jag ogillar skarpt inaktivitet. Det är förmodligen min ADHD-gen som spökar. I det läget är datorn räddaren i nöden. Det var då eländet började. Ftp-programmet släppte inte fram mig till min hemsida på Telia. Efter alla tänkbara kontroller ringde jag min internetleverantör. Stressad support kunde inte hjälpa.Telias mejl var ju mer eller mindre utslagen och supportern envisades med att felet  förmodligen hängde ihop med mejlstrulet. Okey jag väntar.
Pötsligt blir det bäcksvart i huset. TVn slocknar och min laptop behöver  laddas. Min Iphone sviker när batterisymbolen lyser röd..Ringer snabbt Fortum som är nätleverantör. Pulsen sjunker när jag hör den lugna rösten säga - vi skickar en montör och letar felet.  En timme, två timmar går och hela huset är upplyst med hjälp av stearinljus. Kylen är full med mat och så är det rötmånad. Pulsen ökar igen. Och  så smiter katten en liten occikatt, innekatt större delen av året,  ut i stormen och vägrar komma in.
Varför kan inte jag som övriga i familjen sätta mig ned i en fåtölj, läsa en bok i stearinljuset och koppla av. Är det en ADHD-gen som spökar? Jag börjar faktiskt undra. Mitt häftiga temperament är kanske när sanningen ska fram dålig impulskontroll.
En dag att glömma eller en dag med ökad självinsikt? Sårbar i ett sårbart samhälle.

Och Telia! Borde inte allt var fixat idag?  KAN FORTFARANDE INTE LOGGA IN PÅ MIN  min hemsida. Ska kanske vara tacksam över att min mejl fungerade igår. Neej!!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Anders Nilsson

Det är sådana frågor som man mår väldigt gott av att ställa sig ibland. :) Men det är länge sedan jag var med om en så långvarig och ihärdig blåst i de här trakterna. Men ikväll så blir det fint, jag ska på kalas nämligen och dotte4rn kommer tillbaka från Göteborg.

2009-07-31 @ 15:10:17
URL: http://ekehog.blogspot.com/
Postat av: annarkia

@Anders N

Jag är inte så säker på att jag gillar svaren dock.

Det blåser fortfarande kuling på land i vindbyarna.

/anna

2009-07-31 @ 19:00:01
Postat av: annarkia

Supporten informerade om att Telia har problem med personliga hemsidor idag . Felet skulle vara åtgärdat kl 18:00. Jag kan fortfarande inte logga in.

2009-07-31 @ 19:17:48
Postat av: Anonym

Har Felia fixat felet?

2009-08-01 @ 19:08:36
Postat av: annarkia

Nej, och jag har ingen aning om varför

2009-08-01 @ 21:16:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback