Dödsdömt att lagstifta bort teknik.

Med IPRED-lagen försökte man lagstifta  bort teknk och därmed tillgodose  upphovsrättsindustrin intressen. Lagar mot teknik är dömda att misslyckas. Det utvecklas genast ny teknik. Anonymitetstjänsterna är ett bevis på att det förhåller sig så. Företagen som tillgodoser tjänsterna kommer att tjäna grova pengar så också grundarna av The Pirate Bay.

-"Ipredator är en anonymiseringstjänst som gömmer användarnas IP-nummer. Bakom tjänsten står Pirate Bay-grundarna Peter Sunde, Gottfrid Svartholm Warg och Fredrik Neij. Priset på tjänsten kommer landa på runt 40-50 kronor i månaden. Och nyheten om Ipredator har väckt känslor bland Aftonbladets läsare. Flera är upprörda över att tjänsten kostar pengar." (AB)

Varför så förvånade över att det kommer att kosta pengar att använda tjänsten? Inte har Sunde, Svartholm och Neij jobbat gratis för att ta fram tjänsten och inte har de varit lottlösa då de drivit The Pirate Bay. Reklam är inte gratis.
Åsikten om att allt ska vara gratis på Internet är det troligen inte många som håller med om. Upphovsrättsinnehavare som konstnärer, musiker, författare och programmerare måste få betalt för sitt arbete.
Diskussionen runt IPRED och upphovsrättsindustrins girighet har just gällt industrins girighet och oförmåga att ställa om sig till den teknska utvecklingen. Upphovsrättsindustrin har slagits för att behålla de positioner de har och varit ovilliga att ställa om sig till en ny tid.

Jag  fildelar inte illegalt och är därför inte behov av en anonymitetstjänst av den orsaken. Mitt motiv skulle var a att göra det lite jobbigare för FRA, Säpo och liknande myndigheter. Den övervakning som FRA-lagen möjliggjort är utan sans och vett och är ett brott mot demokratins värdegrund.

Händelserna i Iran visar att när det gäller kapplöpning mellan regimens repression och teknikens möjligheter att nå ut vinner tekniken.

Intressant.se
Bloggat: Scaber Nestor,  Utsikt från höjden, Jinge,  Bloggtidningen, MinaModerataKarameller
Media:   ab1 ex svd12 dn12
Läs vad andra skriver om: , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Adam

Jag använder mig av http://www.vpntunnel.se då kan jag ladda ner hur mycket jag vill!

2009-08-22 @ 17:00:26
URL: http://ww.vpntunnel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback