Vill Israel ha fred?

 Samtidigt som diskussioner pågick i Israels säkerhetskabinett om möjligheten till ett eldupphör fortsatte den israeliska militären med oförminskad intensitet att fälla bomber över Gaza.
Idag träffades ännu en FN-skola där över 1600 palestinier sökt skydd.  Vit fosfor riktades mot skolan . Två små bröder dödades och mamman skadades svårt.
Vi vet att alla koordinater för skolor och sjukhus är välkända och trots detta fortsätter beskutningen. En talesman för UNWRA begär en särskild utredning om krigsförbrytelse.

En palestinsk läkare som arbetat på ett israeliskt sjukhus blev igår uppringd av Channel 10 , en israelisk TV-kanal för en intervju. Läkarens tre döttrar och en kusin hade precis dödats av en israelisk stridsvagn i Gaza. Han ropar ut sin sorg och smärta. I Israel har tidigare ingen information om massakern i Gaza visats.
 


Israel vill inte ha fred. Hur ska det uppnås efter massakern i Gaza? Ett totalt åtsidosättende av de spelregler som trots allt gäller i krig bäddar för fortsatta låsningar. Palestinierna i Gaza har jagats och försatts i en totalt traumatiserad och paralyserad situation. Av de som dödats av israeliska militärens eldgivning är en tredjedel barn. Dödssiffran är nu över 1200 och de skadade över 6000. Infrastrukturen är  förstörd, vatten- och elförsörjningen sönderbombad.
Om försoning och fred ska bli möjlig är det ett måste att de som ansvarar för alla de brott som begåtts i Gaza mot folkrätten ställs till svars inför den Internationella Brottsmålsdomstolen.


Om man stjäl någons pengar, tar av vederbörande all mat och möjlighet till försörjning, dessutom regelbundet sparkar personen och dödar hans eller hennes barn och släktingar, stjäl man också deras land och därefter kastar bomber på dem   har man för länge sedan förverkat rätten att ställa villkor.  Israels mediecensur kan inte dölja sanningen om massakern i Gaza.

För en långvarig och positiv fred krävs att palestinierna omfattas av social rättvisa, mänskliga rättigheter och demokrati.

DN DN1 SVD
Bloggat: Röda Malmö  Jinge, ScaberNestor Steve Lando
Läs även andra bloggares åsikter om  ,,
,  Intressant

 


Kommentarer
Postat av: Joanna

Ensidigt eldupphör av Israel, vilken charad.

2009-01-18 @ 01:46:41
Postat av: scaber nestor

Jag började titta på inslaget, det är inte ofta jag får tårar i ögonen, men nu grät jag som ett barn.Varför visas inte detta i Svensk media tro?

2009-01-18 @ 13:17:53
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: annarkia

Även den svenska medierapporteringen har ju en slagsida.

2009-01-18 @ 13:38:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback