Humanitär katastrof

Doktor Rawya Borno är i Gaza för att handleda psykologer som ska hjälpa traumatiserade palestinier. Det här är inget krig utan en katastrof säger hon:
- Jag har aldrig tidigare sett så många traumatiserade människor efter ett krig, och aldrig heller ett krig som detta - direkt riktat mot civilbefolkningen, mot kvinnor och barn utan urskillning. Det är en helt ny typ av krigsbrott, som egentligen borde kallas terrorism. (DN).

  President Olmert i Israel har tillsatt en ministerkommitté för att skydda de som som ska "samordna Israels ansträngningar att erbjuda lagskydd för alla som deltog i operationen".

Skolor, sjukhus, ambulanser, bostadshus bombades och det finns säkra bevis för att israelerna använde fosforbomber över tätbefolkat område i Gaza stad. Brott mot folkrätten och internationell lag. En oberoende utredning om krigsförbrytelser i Gaza är ett måste om en långsiktig lösning på konflikten ska nås.

Vi vet att 1400 palestinier dödats varav 400 barn och 6000 skadats i Gaza samtidigt som 13  israeler varav 3 civila skadats under samma period.
-Under 8 år före det senaste barbariska överfallet på Gaza dödades 18 israeler av palestinska bombdåd eller raketer. Under bara 3 år (2005-2008) innan massmordet i Gaza dödade Israel 1 250 personer i Gaza. Till detta ska sedan läggas dödade på Västbanken.(Svensson)

I Bryssel fördes nya Gazasamtal i helgen. Budskapet till Livni, israels utikesminister var bl a att gränsövergångarna måste öppnas för "att människor ska få möjlighet "att leva ett anständigt liv", sa Catl Bildt. Det avtalet bör skjutas på framtiden.
- Israelerna ska inte ha ett sådant avtal innan de förbundit sig att följa Genèvekonventionen, Folkrätten och FN:s regler om Mänskliga Rättigheter.(Jinge)

Bojkotta Israel!

Media: SVD, DN1, DN2, DN3, SDS, AB1, AB2,
Intressant?
Bloggat:   RoyaJinge, Motbilder,   LOKE, Svensson, Jinge
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback