Total laglöshet och övervåld.

Diplomater från sex länder Sverige, Frankrike, Schweiz, Norge, Tyskland och Holland fastnade på den palestinska sidan av gränsen i Gaza. De tilläts inte köra vidare. Kravet från den israeliska militären var att bilarna först skulle genomsökas. Ett klart brott mot de regler som gäller diplomater. Kompromissen blev att militären skulle få titta in i bilarna och att diplomaterna sedan skulle få fri passage ut från Gaza. Mitt under överfarten avfyrar israelerna varningsskott. Ett sätt att skrämma och markera att diplomaterna inte var välkomna. Hur annars ska skotten tolkas?
I Frankrike har utrikesdepartementet kallat upp den israeliske ambassadören för en förklaring. När tänker Carl Bildt göra detsamma?
Israelerna bryter mot alla lagar och regler närhelst det passar dem. Total laglöshet råder. Ambulanser, sjukhus, skolor, bostäder och internationella organisationer bombas. Nu utsätts även diplomater för eldgivning. Rapporterna inifrån Gaza har visat på de vansinnesdåd palestinierna utsatts för. Diplomaternas ärende i Gaza var att kartlägga hjälpbehovet. Och hjälpbehovet är enormt men väldigt lite av allt det som samlas vid gränsen släpps in i Gaza. Tunnlarna är palestiniernas livlinor och nu beskjuts de igen.


Den svenske diplomaten Rolf Carlman anser att det otäcka är hur Israel isolerar Gazaborna.:
- Jag tycker det är mer obehagligt vad hela episoden illustrerade, nämligen hur svårt det är att få in personer och gods i Gaza. Hela syftet var att göra något åt akuta hjälpbehov, men bara en rännil av det som behövs kommer i nuläget fram. Det tycker jag var värre, att det finns stora behov och att inget kommer dit, säger Rolf Carlman till SvD.


Det internationella samfundet måste vidta aktiva åtgärder för att stoppa fortsatt övervåld mot palestinierna i Gaza. Stoppa Israels vansinnesdåd innan det är för sent.
Kalla upp israels ambassadör till UD för en förklaring.

Bloggat: Motbilder Svensson, Scaber Nestor
Andra intressanta bloggar om: Gaza, Gazaremsan, Palestina, Israel, Mellanöstern, Apartheid, IDF, Terrorism, Sionism, Apartheidmuren, Etnisk rensning, Mänskliga rättigheter, Politik


Kommentarer
Postat av: peter pc carlsson

Jag delar det du skriver. Det är av vikt att markera mot olika typer av brott. Så Carl B, vad gör du nu?Kanske dags att de svenska Herkulesplanen gör lite nytta, varför inte mat- och medicinbomba hela Gaza från våra svenska plan. Väl bevakade av våra dyra JAS-plan

2009-01-29 @ 19:05:57
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Anonym

Turkiet premiärminister Tayyip Erdogan läxade upp Israels president Simon Peres i Davos för Israels dödande i Palestina.

2009-01-29 @ 19:54:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback