Den israeliska militären har helt tappat fattningen!

De israeliska soldaterna bryter igen mot FN-konventionen om mänskliga rättigheter, demonstrationsfriheten. Finns det någon annanstans som en fredlig demonstration möts av skarpa skott? Två demonstranter skadades av militärens eldgivning under en demonstration i Ni'lin . Där har tidigare två palestinier dödats vid en demonstration den 29 december förra året.
Tro inte att detta habdklar om ett uppskruvat läge på grund av händelserna, terrorbombningarna i Gaza.

Röda Malmö skriver att:
-Den israeliska människorättsgruppen B´tselem har visat att under perioden sept 2000 till nov 2008 (alltså före senaste massakern i Gaza) dödades nära 5 000 palestinier av israeliska krigsmakten. Under samma period dödades ca tusen israeler.

Ulrika Andersson som skadesköts  var en av tre svenskar som deltog i demonstrationen i Ni'lin . Alla är medlemmar i International Solidarity. Demonstrationen riktades mot bygget av den mur som Israel lägger inne på byns odlingsbara mark. En protest som återkommer varje fredag i ett försök att  hindra att marken totalisoleras av muren. Tänk dig att Du varje dag när du ska gå till jobbet måste vänta i timmar för att släppas igenom en checkpoint.  Det är vad befolkningen i Ni'lin vill motarbeta. 


ISM, International Solidarity Movement, som den skjutna Ulrika Andersson tillhör, skickar aktivister till de palestinska områdena för att där ska finnas en internationell närvaro  för att registrera  och förhindra övergrepp mot  civila palestinier.
Man undrar ju om den israeliska militären avsiktligt valde svenskan som mål för att skrämma aktivister eller om det var en ren slump.


Sydsv SvD DN HD Intressant
Bloggar om politik, gaza, israel, palestina, ockupation, ,
 Svensson  Jinge Kildén & Åsman  Röda Malmö Pasteys Place

Kommentarer
Postat av: X

Det kan ha varit en slump, det stod ju en palestinsk tonårspojke bredvid Ulrika som de israeliska soldaterna troligtvis siktade på.

2009-01-31 @ 14:54:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback