Övervakning utan grund skadar demokratin

Polismetodutredningen föreslår att det ska bli lättare att få ut IP-numret från operatörerna om misstanke finns att "Anna" fildelar. Även om misstanke inte föreligger kan du bi avlyssnad.

Idag måste påföljden av ett ev brottsligt förfarande leda till fängelse i morgon räcker det med att påföljden är  bötesstraff.
Det ska bli lättare att komma åt fildelare. Det är det som är avsikten.
Nu räcker det inte med detta utan polisen ska kunna avlyssna teletrafiken och få ut personuppgifter utan att brottmisstanke finns.

- "Utredningen föreslår även ändrade regler för hemlig teleövervakning. I dag fattas beslut av domstol när det finns en skälig misstänkt. I fortsättningen bör åklagare i brådskande fall kunna fatta interimistiska beslut. Beslut om hemlig teleövervakning ska även kunna fattas när det inte finns någon skälig misstänkt av såväl domstol, åklagare eller undersökningsledaren. "(AB)

Man får enligt förslaget lyssna på någon utan att det finns någon brottsmisstanke. Detta kallar Betarice Ask ökad rättssäkerhet! Övervaknings- och kontrollsamhället som stärkts genom FRA-, IPRED-lagen och telekomdirektivet har finslipats av alliansregeringen och trummas nu igenom med ökad rättsosäkerhet som följd. Den ende som protesterar mot förslaget är Karls Sigfrid.

Rättssäkerheten är en av grundbultarna i demokratin. Påstå inte att rättssäkerheten för den enskilde ökar när det är precis tvärtom, Beatrice Ask!
-"Politikerna som styr Sverige har glömt bort allt vad värn av den personliga integriteten heter. Alla ska övervakas, och ingen brottsmisstanke är för liten för att motivera att privatlivets helgd bryts."(Christian)
Visst är det okey att polisen utreder  brott  men inte till priset av att den personliga integriteten kränks utan att det finns brottsmisstanke. Bodströmssamhället, Storebrodrser dig , Ett svenskt Stasi är olika begrepp som beskriver vad som håller på att ske. Övervakning till varje pris skadar demokratin!

Media AB, DN SvD, SVD1
Fler som bloggat: Jinge, MinaModeratKarameller, Satmaran Svensson
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback