Finns det hopp?

Ännu en dag i våldets tecken i Gaza. FN:s högkvarter i Gaza artilleribeskjutet, flera personer skadade. Mat och förnödenheter brinner i en lagerbyggnad bredvid. Den sista säkra platsen beskjuten. För vad? Att skapa den optimala känslan av att det inte finns någon trygg plats i hela Gaza?  Ett sjukhus med  en avdelning med 30 barn också det beskjutet, ett mediecenter  blev nästa mål för den israeliska elden. Två journalister skadades.  Koordinaterna var väl kända.

FN-chefen fick försvarsminister Barak  att be om ursäkt och tala om missförstånd. Är det någon som tror på det.  Det är snarare norm att den israeliska militären skjuter på mål som på  alla andra krigsskådeplatser skyddats från beskjutning. De skjuter på FN-skolor, moskéer, affärscentra, ambulanser, sjukhus, medicinska kliniker, mediecenter och  lagerlokaler med mat och förnödenheter.
-Israeli snipers opened fire on families running to take shelter in a Red Crescent hospital in the Tel Al-Hawa area of Gaza on Thursday afternoon, witnesses said.
 
Mitt i all krigsrapportering om det ena illdådet värre än det andra ser jag en rubrik i Skolvärdens senste nummer som väcker hopp. "Försoning på schemat skapar hopp" lyser rubriken.
En artikel om skolan Hand i hand i norra Israel där judiska och palestinska barn går, ett exempel på tolerans och möjlig samexistens. En skola med en judisk och en palestinsk rektor, en skola med dubbelkommando baserad på jämlikhet. En lärare från varje folkgrupp på de flesta lektionerna där undervisningen sker parallelt på hebreiska och arabiska. Skolan som beskrivs i artikeln ligger i Kfar Qara i norra Israel och har cirka 200 elever. Det finns ytterligare tre Hand i hand skolor i olika delar av landet. En ligger i Jerusalem .  Verksamheten liknar den som den lilla palestinsk-judiska byn Neve Shalom bedriver. Här lär sig barnen från de är små att lära känna varandra; varandras språk, kultur och religioner. Man strävar efter att ge eleverna båda folkens version av historia och nutid. De får på det sättet gå i varandras mockasiner för att kunna se framåt.
Hopp känner jag när jag i Jönköpingsposten läser om Röda Korset som satsar allt på att samla in pengar för att kunna skicka ytterligare en ambulans till Gaza. Människor som ägnar sin fria tid att bistå befolkningen i Gaza inger hopp.
På Hoppets torg mötte jag på väg hem en grupp ungdomar som informerade om Gaza, ett litet torgmöte för att fånga förbipasserandes uppmärksamhet med krav p¨å regeringen att vidta aktiva åtgärder för att stoppa I massakern i Gaza.
 
På lördag genomförs runt om i landet demonstrationer till stöd för palestinierna i Gaza.

Bloggat: Röda Malmö , Jinge , Drescode
AB SVT
Läs även andra bloggares åsikter om  ,,
,  Intressant

Kommentarer
Postat av: annarkia

Än en gång:

Jag har aldrig fått så många avskyvärda kommentarer på bloggen som nu.Ni som försvarar Israels massaker i Gaza, uttrycker rasistiska eller antisemitiska åsikter eller bara är allmänt hotfulla och djävliga behöver inte göra er besvär, jag varken läser eller publicerar det ni skriver.

2009-01-15 @ 23:15:13
Postat av: Susz

Om det finns hopp? Välkommen att hämta min blogg- om virtuellt upprop att signera petitioner och visa var vi står- organiiserat av amnesty och Avaaz!Ett redskap...

Bry dig inte om dessa förbannade dravlare som försöker dra nytta för egen vinnings skull av andras olycka- denna avart av gamar är inte värda att lägga energin på- eller så begriper de inte bättre..Kanske är det så man måste se det.

Bättre att lägga energin på att påverka så gott man kan- så välkommen!

2009-01-16 @ 00:03:39
URL: http://sussstenssonsweden.spaces.live.com/
Postat av: annarkia

Tack Susz!

2009-01-16 @ 00:25:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback