Demonstrationer över hela Europa mot Israels attacker på Gaza.

Upp emot 10 000 demonstrerade i London mot Israels attacker på Gaza. I Bryssel, Paris, Aten , Stockholm, Tel Aviv och flera andra huvudstäder genomfördes demonstrationer mot Israels attacker på Gaza. (BBC News)
Demonstrationer i Göteborg och Malmö samlade 3 000 personer.
Flygblad som uppmanade palestinierna att lämna sina hem följdes upp av israelisk artilleriattackGaza City. Det kan vara inledningen på en förebådad markoffensiv. Tidigare bombade israelerna en moské under eftermiddagsbönen
Sjukhusen skickar hem barn, apatiska barn som tystnat av skräcken för att ge plats åt fler barn som sårats av de israeliska bomberna.
Flygblad som uppmanar människor som under dagar varit utsatta för över 700 flygattacker att lämna sina hem. Vilken terror och skräck de måste uppleva. Ingen går säker och hemmet den sista trygga punkten ska överges. Vart ska de ta vägen? Vad håller på att ske? Flygattackerna fortsätter samtidigt som beskjutning från marken börjat. Ruinhögarna efter bombnedslagen i Gaza breder ut sig samtidigt som antalet döda och skadade ökar för varje timme. Staten Israel, världens fjärde mäktigaste militärmakt har försatt det palestinska och israeliska folket i en schack matt ställning.

uppdaterad 20:30
De israeliska tanksen rullar in i Gaza samtidigt som flygattackerna fortsätter. Befolkningen är fångade, instängda i Gaza. Var ska de ta vägen. Utländska journalister släpps inte in i Gaza trots beslut från Högsta Domstolen. Ingen kan ta sig ut från Gaza. Elen är avstängd , mat och vatten på upphällningen. Situationen är desperat.

-Den brand som Israel nu håller på att starta kan innebära fullt krig, och det kan också leda till att konflikten utvidgas på ett explosionsartat sätt. (Jinge)uppd
Intressant.se
Bloggat: Svensson Anna BjörnBrum Motbilder Röda Malmö Rawia Jinge
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback