Svårt det här med teknik.

Vad rättegången mot TPB handlar om är i grunden en smärtsam övergång från ett analogt till ett digitalt samhälle.
 
TPB tillhandahåller en tjänst som möjliggör fildelning mellan människor världen över.  TPB tillhandahålla teknik och en fantastisk söktjänst för att hitta de filer man vill ha. Fildelning är i sig inte olagligt. Vad andra väljer att dela via TPB är inte TPB:s problem, lika lite som det är Volvos problem om folk kör för fort eller på fyllan.

Redan andra rättegångsdagen ändrade åklagaren åtalsrubriceringen till  "medhjälp till tillgängliggörande". Vad sjutton betyder det? Att man varit tillgängliggörande av upphovsrättsligt material? Oj, kan man verkligen dömas till det?

Rick Falkvinge:
-"Därmed är det ett utomordentligt långt skott på mål: det handlar inte nu om att någon brottslig gärning faktiskt har utförts, utan om att The Pirate Bay har hjälpt till att (medhjälp till) teoretiskt göra det möjligt för andra att utföra brott (tillgängliggörande av verk). Åtalspunkten "förberedelse till upphovsrättsintrång" kvarstår också."

Hur har åklagaren egentligen förberett sig? Tre års förberedelser och åtalspunkterna halveras efter första rättegångsdagen. Handlar det möjligen om teknisk okunskap?
Åklagare Roswall ägnade tid åt att förklara hur ett helt vanligt mejl fungerar: "Gammal text markeras med ‘vinkelhakar'". 

Både nämndemännen och de åtalade verkar uttråkade. Sam Sundberg,   SvD beskriver hur nämndemännen kämpar för att hålla sig vakna medan  Peter S Kolmisoppi(TPB)  som både miktobloggar och använder IRC under pågående rättegång skriver :  " trial is so boring. It's sleepy ". 

Mymlan funderar på om Sunde och Svartholm kanske kan tjäna på att vara  lite ödmjukare och ta rättegången på allvar och inte driva med åklagare och förhörsledare men tvivlar på om det kommer att hjälpa.

Opassande tipsar om att:
  -"Du kan följa flödet från livebloggare, analyser och nyheter kring händelsen från livesiten piratpartiet tillhandahåller. Bloggaren "piratpartisten" håller dessutom på att samla ihop en massa material från utsändningarna till en torrent. Högupplösta bilder från rättegången finns dessutom att tillgå som torrent tack vare xm7 som kommer att fortsätta att lägga upp nya paket med bilder efterhand."
Du kan även följa rättegången  genom att läsa Oscar Swartz blogg på E24.

Scaber Nestor har listat all media som har skrivit om rättegången mot TPB.

Läs Erik Lakomaas gästblogg "PR-perspektiv på rättegången" hos Christian Engström.

DN SvD SDS DB Ny Teknik AB
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: mymlan

men nej!!!! Du har missuppfattat mig helt...

Jag tycker inte alls att de ska vara mer ödmjuka, bara konstaterade att de skulle kanske tjäna på det fast jag in nästa andetag förklarade att jag är osäker på om det skulle hjälpa...

2009-02-17 @ 16:47:08
URL: http://mymlanthereal.wordpress.com
Postat av: annarkia

@Mymlan

oj så tokigt det blev, har ändrat texten

/annarkia

2009-02-17 @ 16:58:09
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: argbiggan

det här med ord kan vara svårare än det där med teknik :)

2009-02-17 @ 17:07:27
Postat av: Mikael

Det måste ju vara svårt att vara ödmjuk inför någon så uppenbart inkompetent som Håkan Roswall bevisat sig vara i det här fallet. Karln har förberett sig i tre år... betalar våra skattepengar den här mannen? Kan man få reklamera honom någonstans?

2009-02-17 @ 20:39:22
Postat av: Martin Hansson

Läs och fortsätt på "sagan om den stackars advokaten" ;-)..

http://jmfhansson.wordpress.com

2009-02-17 @ 21:46:49
URL: http://jmfhansson.wordpress.com
Postat av: annarkia

@Martin Hansson

[...]"havens Robin Hood"[...]

och Robin Hood tjänade ju inga pengar på sin verksamhet så...

2009-02-17 @ 23:15:48
Postat av: Anonym

@Mikael

Jaa, reklamera honom! ;)

2009-02-17 @ 23:17:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback