Dialog, argumentation och debatt, den enda vägen!

Snorungar som handlar utan att tänka först. Det är vad jag vill kalla de som hackade   IFPIs   hemsida   igår
En snällare tolkning är att de här personerna inte förstod vilka konsekvenser deras agerande kan/kommer att få  framför allt för TPB i nuläget. Handlingen slår mot  de som kämpar för en fri information via Internet. Skadegörelsen blir ett vapen i händerna för de som förespråkar censur och andra inskränkningar av informationsflödet. 
Dialog, argumentaion och debatt är naturligtvist arbetsamt och tar tid medan direkt aktion går snabbt. Men tänk efter! Hur ändrar vi åsikter? Inte genom att någon bankar oss i huvudet utan genom att långsamt ta in andras sätt att tänka. För att det ska ske är dialog och  argumentation de verktyg som bär bäst frukt.
Scaber Nestor  menar att de personer som hackar IFPUs hemsida inte förstår kopplingen mellan handling och konsekvens och pekar på fler exempel på detta i närtid:

 -" AFA's attack på en Nationaldemokrat häromveckan."

Förändringar tar tid och vissa är mindre förändringsbenägna än andra. Upplevs det nya som hotfullt gäller de små stegen. Insikten sätter sig så småningom.
Att musik- och filmbranschen känner sig hotade av det digitala samhället är ju inte så konstigt. Ser de inte hur de kan dra fördel av detta trycker de på bromsen.   TPB - rättegången för utvecklingen framåt. All uppmärksamhet har skapat ett enormt stort informationsflöde.Kommunikationen och diskussionen har intensifierats. Hur rättegången än går kommer fildelning inte att upphöra.
I dag fortsätter rättegången mot Pirate Bay på sin fjärde dag med förhör av de åtalade. 

Peter Sunde:
-"Our case is going quite well as most of you have noticed. In the light of that it feels very bad that people are hacking web sites which actually puts us in a worse light than we need to be in."

-"brokep #spectrial whom ever is hacking the ifpi websites, please stop doing that. it only makes us look bad!"
Läs om de fiktiva miljoner som skadeståndskraven på TPB baseras på hos: Stensudd och Svensson; Hellqvist om vem som är boven i dramat.

relaterat i media: AB
Bloggat: Stensudd, Svensson, Scaber Nestor, R Falkvinge Piratpartisten  Projo
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Joanna

Helt rätt!

2009-02-19 @ 22:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback