Norge räds FRA.

Liberal venstre i Norge   kräver att den norska regeringen satsar på en informationskampan om FRA-lagens följder för norska medborgare och landets näringsliv.
-"Den svenska övervakningslagen är chockerande och berör direkt internettrafiken till och från Norge. Personer och näringsliv här i landet kan bli övervakade."
I Sverige har   all annan trafik inkluderat den nosraka som går via svensk kabel övervakats av FRA sedan 1 januari i år.  Kritiken har tystnat. Regeringen har tilsatt en kommitté som ska granska efterlevnaden av de 15 tillägspunkterna  i FRA-lagen.  Vad sjutton hjälper det när  lagen i sig är oetisk  och de 15 tilläggspunkterna  endast är ett skynke bäst beskrivet som kejsarens nya kläder?
För några dagar sedan höjde Jon Wessel-Aas vid Internationella juristkommissionen rösten.
Han menar att  FRA-lagen en kränkning mot de norska medborgarna. Det är vad vi försökt övertyga den regeringen om under hela den tid debatten om FRA-lagen  varade. FRA-lagen kränker de mänskliga rättigheterna och är ett hot mot demokratin. Vi vill inte bli avslyssnade. Privata telefonsamtal och mail vi behålla för oss själva.  De ska inte avlyssnas och lagras för att senare plockas fram.  Så   vi förstå norrmännens och norrkvinnsens oro för FRA-lagens följder.

 Bloggat: Björn Wadström, Pär Ström, Leo Erlandsson , Scaber Nestor , Tomas Hartman
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om   , ,

Kommentarer
Postat av: Joanna

Heja Norge!

2009-02-14 @ 18:30:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback