Makten ska skyddas med nya lagar och avtal.

Näringsutskottet har fått ta del av det material som finns om ACTA-avtalet. Med tanke på att det är samma politiker som sa Ja till IPRED-lagen finns stor anledning till oro.
Reser Du utomlands kan tullen ta din mp3-spelare eller laptop i beslag fär att kontrollera om Du laddat ned någon fil Du inte har rätt till. FRA-lagen, IPRED-lagen, rättegången mot TPB och ACTA har samma avsändare och mål.  Den totala övervakningen av medborgarna , det är det samhället som håller på att skapas. Den fria informationen och deltagarkulturen på Internet är ett hot mot makthavarna. De har inte längre monopol på informationen och "sanningen". De  ifrågasätts och måste gå i svaromål.  Lite åsiktsregistrering ska få upp oss på mattan igen.
Film- och musikbranschens monopol på visst kulturutbud ska  skyddas för att garantera att vinsterna hamnar i samma fickor som vanligt. Att utveckling, nytänkande och anpassning av affärsmodeller och därmed upphovsrätt till ett modernt tekniksamhälle bromsas spelar ingen roll för de som stftar lagar.
Röda Malmö pekar på att :
"Det är EU, USA, Japan, Kanada och några fler länder som håller på att förhandla fram ett nytt handelsavtal som ska ge utökade befogenheter i de stora skiv- och filmbolagens jakt på fildelare."
Farmorgun lättar på trycket:
-"Behovet av satir för att uthärda det som sker, säger en hel del. Just nu är det Anders Widén och Badlands Hyena som bjuder lisa för själen."
Scaber Nestor har stört ron hos näringsutskottet genom att hänvisa till offentlighetsprincipen och begärt en kopia av handlingarna.
Erik Laakso menar att det är det hemliga förfarandet med ACTA-avtalet som oroar och att hemlighetsmakeriet inte är förenligt med demokrati

AB SvD
Andra intressanta bloggar om: , , politik, fildelning, ipred, pirate bay, fra, övervakning, acta

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skrämmande

2009-02-28 @ 18:06:39
Postat av: Mike

Natzis..Vi störtar dem.Detta leder till uppror ,, kolla folks reaktioner med tidningarna

2009-02-28 @ 20:19:17
Postat av: Anonym

Bäst att äkta sig för ACTA :(

2009-02-28 @ 21:10:57
Postat av: Anonym

Akta sig för ACTA ska det vara :)

2009-02-28 @ 21:28:49
Postat av: Mike

Acta bör ACTA SIG.Rätt vad det är så .....

.....................................

I vissa länder har det vänt fort .Folk börjar Lacka .Lol nice ju,, på tiden med reaktion man började tro det bara fanns robotar på planeten haha.

2009-02-28 @ 23:50:05
Postat av: Anonym

Nu är svensk myndighetskontroll i farten igen :)

http://blogg.aftonbladet.se/21909/perma/1137479

2009-03-01 @ 00:00:35
Postat av: Heksan

Vad skrämmande!! Alla whistelblowers blir dessutom utfrysta, utmobbade. Tystnaden och rädslan blir förlamande.

2009-03-01 @ 09:28:11
URL: http://heksann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback