En vecka med blixtrande rubriker..

En vecka i stressens tecken där nyhetsrubrikerna bara blixtrat förbi.
Ska man tro spaltutrymmet är veckans viktigaste händelse kungahusets avslöjande om att ett giftermål mellan Viktoria och Daniel är på G. Direktsändning från slottet, inslag i varje nyhetsprogram och som sagt spaltkilometer i både kvälls- och dagspress. Ursäkta en stilla undran mitt i all strålkastarbelysning på kärleksparet. Är verkligen en förlovning en nationell angelägenhet?   Är  den inte privat? Ska verkligen kalaset betalas av skattebetalarna mitt i krisen. Miljontals kronor ska de tas från statsbudgeten? Herre jisses vilket århundrade lever vi i.

En av århundradets värsta lagar, IPRED-lagenröstades igenom av riksdagen samtidigt som rättegången mot TPB fortsatte.  Ytterligare en lag som tar oss in i ett övervakningssamhälle med ökad rättsosäkerhet för medborgarna.  bYtterligare rättegångsdagar där personers trovärdighet ifrågasattes. All heder åt Wallis som inte lät sig provoceras utan sakligt redogjorde för att det enligt forskning inte finns något samband mellan fildelning och minskade försäljningssiffror för film- och musikbranshen. Vad säger Reinfeldt om att sonen stöder fildelning?

Till sist den så kallade Gobala Intifadan som media envist pekar ut som skyldiga till mordbränderna i Södertälje. Någon som minns 70-talets  italienska fascister som begick terrorhandlingar i vänsterns namn. Är det vad som pågår? Är syftet att misskreditera en politisk vänsterflygel eller en viss invandrargrupp eller vill man helt enkelt dölja att det handlar om kriminell verksamhet som använder sig av terrorism? Mycket pekar på det sistnämnda.Vare sig det är en kriminell organisation eller en extrem politisk organisation handlar det om ren terrorism och måstre beivras.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , ,, , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback