Är någon nöjd med FRA-lagen?

Bloggvärldens  kritik mot FRA-lagen får stöd av vårt grannland och flera remissinstanser.
Från Norge höjdes röster från liberal venstre och Jon Wessel-Aas vid Internationella juristkommissionen pekade på att lagen kränker de mänskliga rättigheterna.   I Sverige hoppar Anders Björck av ordförandeposten  i försvarets underrättelsenämnd  p g av FRA-lagen.


Datainspektionen anser att skyddet för integriteten är bristfälligt. Precis det som flertalet bloggar redan påpekat. Tullverket protesterar för  att de inte får direkt tillgång till materialet som FRA samlar in.  Varför ska de ha det kan man ju undra? Motverka massförstörelsevapen är deras argument. Remissinstans efter remissinstans skjuter skarpt på  FRA-lagen.  Hur ska detta sluta?

En lag som röstades igenom i all hast sista dagen inför sommaruppehållet, en lag som trädde i kraft trots att tilläggsföreskrifterna inte var klara. en lag vars tilläggsföreskrifter är ute på remiss efter det att lagen trätt i kraft,  en lag som tillåter FRA att massavlyssna varje person i det här landet. Den lagen är en kränkning av FN konventionen och Europalonventionen om mänskliga rättigheter då vår personliga integritet kastas ut med badvattnet. Den lagen kan ingen vara nöjd med.

Media: SVD1, 2, 3, 4,
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Anonym

Nej, nej, nej!

2009-02-26 @ 23:10:02
Postat av: annarkia

hmmmmmm

2009-03-04 @ 21:21:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback