Vem snärjer de i sina nät idag? #Bitfear

FRAs möjlighet att se vad jag skriver och säger inger i alla fall mig en viss känsla av obehag. Vem vet hur de tolkar vad jag säger. Tänk om jag via sociogramen, pusslen som de lägger kommer att ingå i ett nätverk de tittar närmare på. Fy sjutton vad obehagligt att inte veta och därmed inte kunna gå i svaromål. Det kanske räcker med att någons kompiskompiskompis använder ett ord som finns på FRAs svarta lista för att fastna i deras nät.

Egentligen borde jag vara van. Van från den tid då deltagande i demonstrationer mot USAs krigföring i Vietnam var tillräckligt skäl för att bli registrerad som samhällsfarlig. Det var så länge sedan att jag har glömt .  Jag vägrar banne mig att vänja mig vid tanken av att kunna bevakas och avlyssnas av paranoida snubbar.

Risken är att vi på sikt tittar oss över axeln och tänker oss för till vem vi säger vad och börjar censurera oss. Det har blivit följden i samhällen med stark kontroll av medborgarna och där repressionen samtidigt varit stark. Där är vi inte idag men vem vet vad framtiden bär med sig?

Personligen tror jag att det för de flesta finns frågor som oroar mer idag. Oron för att bli arbetslös eller sjuk och därmed tappa fotfästet och hamna utanför i ett samhälle där trygghetssystemen monterats ned  är frågor som ligger närmare för allt för många. FRA påverkar förmodligen inte vardagen för de anställda på bilfabriken i Trollhättan, i alla fall inte i dagsläget. Det hindrar dock inte vikten av att påvisa hur farlig FRA-lagen är. Tänk bara tanken på hur den kan användas för att sortera, stämpla och förfölja i en tid med mer repression än idag.
Lite rädd, lite mörkrädd är jag nog ändå.

Kampanjen #Bitfear (copy, paste, send)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , i


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback