Har regeringen stuckit huvudet i sanden?


Maud Olofsson och Regeringen Reinfeldt spelade med i GMs fula spel med SAAB. Redan i inledningsskedet höjde Maud Olofsson sin stämma och deklarerade att -SAAB tror vi inte på. Det må vara hänt att en bensinslukande bil inte har någon framtid men kompetensen hos de anställda borde ha tagits till vara. Nu splittras sannolikt arbetarnas och ingenjörernas kunnande och strös ut för vinden. 

GM slimmar sin organisation och ser  till att ingen annanfår ta del av teknologi och varumärke. Konkurrensen inom bilbranschen är stenhård och i andra länder  som Tyskland och Frankrike har staten stöttat . USA har pumpat in 60 miljarder dollar i den amerikanska bilindustrin. I Sverige ska den heliga marknaden lösa problemen enligt M Olofsson och company.

-Vi har vare sig kunnandet eller pengarna  sa Olofsson. Nej kunnandet har de anställda  på SAAB.  Har regeringen någon som helst  plan  för att möta den tragedi som annars kommer att utspelas i Trollhättan med omnejd. Det talas nu om att upp emot 10 000 som kommer att beröras av nedläggningen. Förutom de anställda på SAAB drabbas  underleverantörer, service, Högskola mfl  och det i en kommun med redan hög arbetslöshet.
Vad är regeringens plan? Finns det något förutom arbetsförmedling och Högskola som förväntas ta emot alla de som nu ställs i kön med arbetslösa?

En stad i chock och sorg och SAAB anställda som är ledsna, förtvivlade och besvikna.  In i det sista fanns hoppet. En ny produktionslinje var färdigställd, en ny bilmodell som lovade gott var framtagen och nya anställningar hade gjorts. Så kommer beskedet mitt under juluppehållet. Illa vald tidpunkt  men kanske för GMs och regeringens del väl vald tidpunkt. Vem protesterar i det läget?

Bloggat Jens, Lasse, Kildén & Åsman
Tidigare inlägg: Ett chockbesked även om det var väntat.
Media: : GP123456 DN23 SVD12 3456, AB1234,Sydsv
Andra om: , , ,   , , i

Kommentarer
Postat av: Ermin

Hej vilken fin blogg du har=) Vi vill gärna ha med dig i vår nya topplista för Svenska bloggar på svenskabloggar.topplista.comHälsningar Ermin

Bloggwork.com

2009-12-19 @ 12:53:57
URL: http://bloggwork.com
Postat av: Anonym

GM har aldrig varit intresserad av att utveckla SAAB.

2009-12-20 @ 00:29:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback