En tjuvstartad valkampanj.

Svenska Dagbladets ledarsida har sedan länge fungerat som stödtrupp till alliansen precis som syskonsjälarna Dagens Nyheter och Expressen. Det klingar därför högljudda falska toner då P Gudmundson i dagen ledare påstår att miljöpartiets framgångar beror på stöd från journalister.  

Det är troligare så att  tidningen ser Mp och Maria Wetterstrand som ett allvarligt hot  som kan tvinga  Reinfeldt och alliansen att avgå efter valet i september 2010. Mona Sahlin och Maria Wetterstrand blir sannolikt en följetong på ledarsidan i SvD framöver.

Inte med ett ord  nämns att
-"de grupper i samhället som hade de högst inkomsterna valåret 2006 är vinnare på den förda politiken. Men de som har svårt att klara sig blir allt fler." (TV4)


Det är så illa ställt att Röda Korset planerar att  omprioritera sin verksamhet och satsa pengar på att hjälpa utsatta i Sverige – något man inte har gjort tidigare. Samtidigt visar en opinionsundersökning att nio av tio säger nej till ökade klyftor. Det behövs med andra grovt artilleri tycks ledarskribenten i SvD resonera. Gudmundsson har helt enkelt tjuvstartat den valkampanj som sätter fart efter nyår.

Bloggat: Jinge, Peter Andersson, Ett hjärta rött
Vad  andra skriver om om: , , ,
i

Kommentarer
Postat av: Thomas Tvivlaren

I brist på trackback:http://www.thomastvivlaren.se/2010/01/en-mcorwell-co-tack.html

2010-01-18 @ 17:46:58
URL: http://www.thomastvivlaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback