Jultal i nerförsbacke


Ett jultal i nerförsbacke. Reinfeldt valde att inte nämna ett ord om jobbkris eller välfärdskris som arbetslösa och sjuka drabbas av.
Moderaterna minskar igen . Tillbakagången för moderaterna och alliansen bekräftas av United Minds decemberundersökning. Det kostar att föra en politik som ökar klyftor och delar ut knytnävsslag mot arbetslösa och sjuka.  Ingen ska gå utan ersättning utan tvärt om få höjd sådan om de deltar i arbetsförmedlingens introduktionsprogram var budskapet från regeringen som skulle blidka opinionen. Bakom de orden finns en annan sanning.
-"De som redan arbetar och har sjukersättning eller sjukpenning på deltid, och inte klarar av att arbeta mer än i dag -  får  klara sig utan ersättning när de kastas ut från försäkringen – om de inte tar tjänstledigt för att kunna vara med på introduktionsprogrammet.

-Många som kastas ut från sjukförsäkringen får inte alls ”högre eller samma ersättning”. Alla som haft tidsbegränsad ersättning, hel eller deltid, blir inte bara av med sin sjukersättning, de mister även sin eventuella tjänstepension.  Det kan röra sig om flera tusenlappar i mellanskillnad per månad för den som har en anställning i grunden." (Ilse-Marie, Ett Hjärta Rött)
I sitt jultal nämnde han inget om arbetslöshetens rekordnivåer, finanskrisen eller industrinedläggningen i Västsverige. Inte ett ord om alla de som tvingats söka hjälp hos socialtjänsten eller alla de som kommer att slängas ut i kylan efter nyår. Han sa inte ens God jul. Han hytte finger åt oppositionen och slog sig själv för bröstet. 

Svenska  Dagbladets ledarsida fortsatte sin hyllningskör av Reinfeldt som person. PJ Anders Linder avslutar ledaren:
-"Arbetslinjen behöver få tillbaka den värderingsmässiga tydligheten från 2006 då den ännu inte hade fragmentiserats i ett otal åtgärder".
R Åkerberg kommenterar Linders uttalande:
-"En intressant formulering som visar hur alliansens politik pulveriseras när den ska omsättas i handling".

Bloggat:  Jinge, Peter Andersson, Peter Högberg,  Röda M-ö, Ett hjärta rött
Media: SvD DN Exp
Läs vad andra skriver om  moderaterna, reinfeldt, regeringen, alliansen, politik, samhälle, I


Kommentarer
Postat av: Anton

Intervjun i SvT visade en blek, arrogant Reinfeldt utan visioner.

2009-12-22 @ 22:42:07
Postat av: Joanna

Vi önskar oss en alliansfri jul, next year!

2009-12-22 @ 22:48:16
Postat av: Ailas

Så länge man är frisk, får man vara glad. Av flera skäl, så är det!Passar på att önska er GOD JUL och ett GOTT NYTT (BLOGG)ÅR innehållande även annat trevligt.Julig cyberkram!

2009-12-23 @ 15:13:52
URL: http://ailas.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback