Det är politiken det är fel på inte kommunikationen!

Tänk att först var det försäkringskassan fel att svårt sjuka utförsäkrades enligt socialministern. Idag agerar svenska dagbladets ledarsida valstrateg åt den moderatledda alliansen påpekar Peter Andersson.  PJ  Anders Linder menar att regeringen inte   förklarat sin politik tillräckligt tydligt och kallar dessutom de rödgrönas politik för populistisk.  Att värna om sjuka, arbetslösa och pensionärer är definitivt ingen populistrisk politik. Vilken arrogans! Det är att både ha empati och vilja hålla kvar vid ett solidariskt välfärdssystem. Jobbskatteavdraget sa Husmark-Persson, socialminister (M) ska finansieras med ändrade sjukskrivningsregler. regler som ställer sjuka människor på bar backe.
Nej det är inget kommunikationsproblem att alliansen backar i opinionen. Det är den borgerliga politiken som säger att det är skillnad på folk och folk som det är fel på. Den politik som säger att vissa ska man inte lita på: Inte sjuka och arbetslösa som är för lata eller lurar systemet. För att inte tala om de som uppnått lagstadgad pensionsålder, de  ska inte luta sig tillbaks och tro att det är färdigarbetat. Jobba tills ni stupar är budskapet.

Jobblinjen som visade sig vara en stupstock är inget som applåderas.Olika undersökningar visar att svenska folket vill ha ett välfärdssystem som ger trygghet vid sjukdom och arbetslöshet. En investering för vad som kan drabba alla av oss istället för några hundralappar i sänkt skatt. Manipulation, nyspråk och ibland rena lögner går inte hem i stugorna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Jinge, ,I

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback