Borgerliga debattörer och medier leker blindbock.

Borgerliga medier och bloggare känner ingen oro trots att Sifos senaste mätning styrker vad SCB redan visat.

De rödgröna skulle få egen majoritet om det vore val idag. 11 procents ledning talar sitt tydliga språk. Vi vill inte ha alliansens politik. En politik som anser att sjuka och arbetslösa är för dyra. En politik som utgår ifrån att om man blir fattig så blir man frisk.  En politik som raserat en human välfärdspolitik och försatt människor i en mycket svår situation.

Envist som åsnor har borgerliga debattörer tillsammans med socialministern försvarat en  reform som bygger på misstro mot människor. Alla är inte sjuka sa en bloggare.Solidaritet är att ge människor valet att förbättra sin framtid sa en annan om den sjukförsäkring som tvingat svårt sjuka att säga upp sitt jobb och ställa sig i kön bland fullt friska för att söka jobb. Lappverket förändrar inget i sak.
Vad alliansen håller på att förverkliga är Reinfeldts ungdomsdröm om"det sovande folket". En cynisk politik som bygger på en gammalkonservativ människosyn.

Sjuka och arbetslösa är för dyra medan banker som spekulerat och bidragit till efterkrigstidens  svåraste ekonomiska kris gått skadefria. Hundratals miljarder har pumpats in för att rädda bankerna medan utsatta människor puttats över stupet.
I inget annat land betalar pensionärer högre skatt än de som arbetar. Att pensionen är intjänad lön har regeringen helt enkelt blundat för.

Framtidsfrågorna kommer att avgöra valet ropar Schlingman (m) och  Svenska Dagbladet . Vad är det som säger att de borgerliga partierna har mandat på dem?  Repressiv politik hör knappast framtiden till. Skolpolitiken, miljöpolitiken, övervakningsivern, rädslan för ett öppet Internet  och  den  cyniska politiken mot de svaga i samhället  är ingen politik som inger hopp inför framtiden. För människor som bakbundits och försatts i bidragsberoende ter sig framtiden mörk. Arbetslöshet har privatiserats. Sjuka ses inte som sjuka utan som bidragsberoende.

Kostnaderna för sjuka och arbetslösa har vältrats över på kommunerna hur kommer det att påverka framtidens skola, barn- och äldreomsorg?

Valet kommer att handla om vilket samhälle vi vill ha. Ett samhälle för de som har det bra och som sidsteppar sjuka, arbetslösa och gamla eller ett samhälle för alla.


Läs Olle Svenning: Reinfeldts största moraliska nederlag, Johan Ehrenberg och Sten Ljunggren: Myt att sjuka kostar för mycket.

Bloggat: Jinge, Jinge igen, Röda Malmö, SvenssonLänkPeter Andersson, Alliansfritt, Röda Berget
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: Allt om Alliansen

Vad alliansregeringen måste lära sig att på ca 50% av Sveriges befolkning så biter inte fakta, logik och resultat - bara känslomässig propaganda.

Postat av: blues

ett sörjligt faktum - det var vi,medborgare och borgare, som valde den här sörjliga regeringen. Varför? Det vet vi väl alla. Men, istället att få bättre välstånd,säkrare välfärd,högre pensioner och lön, mer i a-kasse- och sjukersättning mm. fick vi - ökat utanförskap,urholkad välfärd,mer arbetslösa,utökad klyfta mellan rika och fattiga,mindre i pension, mindre i ersättning... Ja, vi fick mer eländen. Snacka om förtroende och om politikerförakt, och snacka om hyckleri och att vända kappan efter (vinnande) vinden. Och pricken över i:et - sjukförsäkringen och jobbpolitiken - två helt sjuka och omänskliga företeelser som borgarna skapat fram för att ännu mer urholka det fina trygga Sverige och det vi hade tack vare Folkhemmet, den svenska modellen, välfärden, solidariteten, den starka facket, arbetarklassen osv. Makteliten vill till varje pris införa det systemet som bäst passar för deras framtida behov: infria kapitalet och befästa den fria marknaden för att vi utsatta,fattiga,sjuka(på låtsas?!)arbetslösa och behövande ska slåss om vilket lågavlönat jobb som helst bara för att överleva. Och våra pengar ska finansiera de rikas välstånd. Snacka om rättvisa och demokrati.

Vilken regering och vilka politiker ska vi ha nästa år? Personligen så har jag just nu väldigt svårt att bestämma mig för. Jag är i en svår dillema. Men, vi för väl se. Jag är bara en. Hoppas att majoriteten väljer den rätte, som, i övrigt, kommer att få det jäkla tufft att rätta till alla mistag och fel den här allianseliten skapat genom sina dåligt tänkta politiska beslut.

2009-12-13 @ 17:48:37
URL: http://www.daladissident.bloggplatsen.se
Postat av: annarkia

@allt om alliansenDet är ett faktum att utanförskapet, som Reinfeldt skulle bekämpa, har vuxit med en kvarts miljon under hans regeringstid. Det är ett faktum att svårt cancersjuka tvingats att säga upp sig och ställa sig till arbetsmarknadens förfogande något som socialministern känt till sedan länge.

Det är ett faktum att 17 000 långtidssjukskrivna kommer att utförsäkras efter nyår. Det är ett faktum att läkare varnar för den oro många sjuka känner inför nästa år. Att detta väcker känslor är för mig en självklarhet. Empati och solidaritet är bristvaror i alliansen!

2009-12-13 @ 18:19:57
Postat av: Morgan

@ Allt om alliansen

Håller med om att det är jobbigt att på 50% av Sveriges befolkning biter inte fakta,logik och resultat. Dessa 50% bor på landsbygden,är outbildade och vänsterfolk enligt samme skribent, som också i sin blogg visar på att regeringen här har ett pedagogiskt problem. Ett alternativ till denna form av "analys" är självrannsakan och kritisk prövning av förd politik. Politik som leder till ökad sociala klyftor är inte bra för någon eller något har flera liberala tankesmedjor och ekonomer konstaterat. Det förutsätter förstås att man från alliansens sida anser att Sverige fortfarande är en nation med medborgare istället för nyttiga och onyttiga undersåtar.

2009-12-13 @ 18:52:52
URL: http://morganwilhelm.wordpress.com
Postat av: max

Var alla sjuka lika kritiska när dom fick förtidspension och ingen sjukvård?Eller tystade Göran Persson den stormen och "rättvisa" Mona Sahlin glömde den??Svt´s s program om FK och bonusar för att sjukpensionera verkar alla ha glömt lite bekvämt."Tvingad till pension - mot sin viljaREPORTAGE: När sjukfrånvaron ska halveras får de sjuka betala dyrt som förtidspensionärer. Samtidigt får handläggarna på Försäkringskassan extra betalt om de lyckas förtidspensionera ännu fler.(SÄNDNINGSDATUM 15 FEBRUARI 2005)

Under de senaste åren har antalet människor med sjukpenning minskat. Samtidigt får allt fler den billigare sjukersättningen, det vill säga det som tidigare kallades förtidspension.För dem som flyttas bort från sjukpenning blir vägen tillbaka till jobbet längre och de får inte samma rehabiliteringshjälp.Dessutom blir ersättningen lägre, blott 64 procent av den inkomst man skulle ha haft vid arbete.För den som lever med redan små marginaler blir sänkningen mycket kännbar."http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=26542&a=333915*Sossarnas "rättvisa och empati" i praktiken och verkligheten"

2009-12-13 @ 19:22:23
Postat av: annarkia

@max

Att det var fel förut rättfärdigar på inget sätt det systemskifte i socialförsäkringarna som tvingar sjuka till socialtjänsten för att söka hjälp. Det rättfärdigar definitivt inte att sjuka ska tvingas säga upp sig för att sedan ställa sig i kön på arbetsförmedlingen.

2009-12-13 @ 20:45:52
Postat av: Joanna

De nya skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar ska bidra till att betala regeringens skattesänkningar. Det säger socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skarpta-sjukregler-ska-betala-lagre-skatt_253673.svd2009-12-13 @ 21:04:43
Postat av: Anonym

@max

anser du inte att det är skillnad mellan 64% av tidigare lön och ingenting alt socialbidrag eller försörjningsstöd som det numera kallas?

2009-12-13 @ 21:09:23
Postat av: Anton

Sanningen om antalet förtidspensionärer.http://resurs.ning.com/forum/topics/mellan-19711984-fick-125

2009-12-14 @ 15:30:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback