Vad är värst, svinfluensan eller vaccinet?

 

Uppdaretad 20 aug.

Nu börjas det igen Sommarens stora nyhet svininfluensan upptar åter mediautrymmet. Höst och skolstart påstås  få svininfluensan att explodera. Snart ligger halva befolkningen nedbäddad med rinnande näsa, värk i kroppen och hög feber.

Nu snabbproduceras årets vaccin och land efter land har beställt doser som ska räcka till hela befolkningen.  I Sverige lades en inhemsk statlig vaccinationsfabrik på is av alliansen. Nu får ett privat bolag tjäna storkovan och får dessutom stå skadefri om vaccinet ger oförutseda biverkningar. Vaccinet hinner inte godkännas innan det levereras.  Är det en god beredskap?

Förra gången det begavs sig dog 30 personer i svininfluensa i USA medan 300 dog av vaccinet och några förlamades.

Enligt professor Jan Liliemark på Läkemedelsverket. kan det nya vaccinet skada det centrala nervsystemet . Vaccineras hela svenska befolkningen kan så många som 900 komma att förlamas. Jag vill inte vara en av de 900 . För säkerhets skull bryter jag vistelsen på kusten och ger mig in till staden nu när skolorna börjat. Besöker platser med mycket folk och drar på mig flunsan medan tid är. Då slipper jag både vaccinets biverkningar och att smittas av en eventuell muterad variant av H1N1 senare.

En plan som håller? Vad är värst influensan eller vaccinet?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , i

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback