Ingen äger en annan människa!

Redan idag är mörkertalet högt när det gäller våldtäkter dessutom går få anmälda våldtäkter vidare till åtal.

Nu skärps rättspraxis med syfte att öka rättssäkerheten för brottsmisstänkt i våldtäktsmål.

Med tanke på  hur  kammaråklagare Rolf Hillegren  ser på våldtäkt undrar jag hur det är ställt med rättssäkerheten för kvinnor.

 
– (SvD)"När man säger våldtäkt tänker man mest på riktiga ruggiga våldtäkter. Men tar man en man och en kvinna som känner varandra och kvinnan säger att hon inte har lust i dag, men mannen kör ändå. Visst är det oschysst, men kanske inte värt två års fängelse. Det liknar mer en ordningsförseelse, säger han."

Vilken mans- och kvinnosyn  Hillegren ger uttryck för är tydlig.  Hur kan man överhuvudtaget arbeta som åklagare om man anser att någon äger en annan människa?   Ordningsförseelse? Jo, jag tackar. På ren svenska det är för jävligt.

Kvinnomisshandel sker i de flesta fallen bakom stängda dörrar av äkta make, fästman eller sambo.

Andra bloggar om: , , , , , i


Kommentarer
Postat av: Hanna

Mörkertal är fusk och det skall du inte

använda dig av om du vill vara seriös:

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattskolan/article273565.ab

2009-08-15 @ 22:44:46
URL: http://nejtillfeminism.blogspot.com/
Postat av: monica pernroth

Annarkia, du har så rätt att man inte äger någon annan!Inte heller skall man döma människor till straff, för att man vill bli av med någon. Det FINNS massor av kvinnor som anmäler sex som en våldtäkt, för att de tex ångrar sig efteråt av olika anledningar.Självklart måste även detta brott bevisas bortom rimligt tvivel, liksom varje annat slags brott!

Tycker du att det är självklart att en man skall dömas endast på en kvinnas utsaga? Har aldrig du som kvinna upplevt att kvinnor KAN vara helt jävliga och beräknande?Personligen tror jag att kvinnor KAN!

Nej fel,jag VET att kvinnor KAN!

Kvinnor liksom män kan både det ena och det andra. Vi är alla människor som har två sidor och om man inte är medveten om sina mörka sidor,så kan man lätt hamna fel i livet.

Tyvärr finns det ingen rättssäkerhet om man en gång har blivit oskyldigt dömd och nya bevis framkommer.

Ännu har vi ingen oberoende resnings kommission i Sverige,utan det sitter många oskyldigt dömda på våra fängelser som inte skulle ha blivit dömda om en ordentlig utredning hade gjorts från början.

De flesta har ingen som kan hjälpa dem att få fram motbevis då de sitter häktade och tro inte att det ingår i en vanlig advokats arbete att ta fram det som kan visa på att personen är oskyldig.

En åklagare ha SKYLDIGHET enligt lag att se till att ALLA bevis tas fram ., även de som kan fria en person. Tyvärr gör inte alla åklagare det, utan även de är människor med brister, som ibland redan har bestämt sig från början att den anklagade är skyldig. Sedan gäller det att till varje pris försvara sin egen heder som åklagare och inte tillåta att målet kommer upp till prövning. Vi har ju RÅ= riksåklagaren som alltid tillfrågas om HD skall ta upp ett fall som HD tycker är något underligt. RÅ svarar efter att ha kontaktat den utredande åklagaren. Självklart kommer inte fallet upp!

Nej, vi kan inte fortsätta att sätta alla anklagade män i fängelse med motiveringen att annars går våldtäktsmän fria. Potentiella våldtäktsmän finns överallt i världen, men INGEN skall dömas på falska anklagelser, om vi vill leva i en demokrati.

hellre 10 skyldiga som går fria än EN ENDA som döms oskyldigt,brukade man säga tidigare.

Detta gäller ALLA slags brott.

När man hör ordet våldtäkt så är det en helt annan bild man får i huvudet,än det som ofta numera anmäls som våldtäkt.

Kanske bör vi snart registrera de flickor som gång på gång figurerar i sådana sammanhang. Utan tvivel behöver de hjälp till ett annat slags liv!

2009-08-15 @ 23:16:33
URL: http://monicapernroth,blogspot.com
Postat av: annarkia

@Hanna

Endast 20% av alla våldtäkter anmäls ( Här är det statistiska underlaget litet varför slutsatsen ärosäker,min kommentar)

Källa: En kartläggning av polisanmälda våldtäkter - RAPPORT 2005:7 - BRÅ"Samtidigt är det väl känt att sexualbrott i allmänhet och våldtäkt i synnerhet

är en brottstyp som inte är enkel att studera. Vi vet att de allra flesta

sexualbrott fortfarande förblir oupptäckta. Just den integritetskränkning

som våldtäkten innebär gör att många brottsoffer undviker att synliggöra

sin utsatthet genom polisanmälan eller vid olika typer av offerundersökningar"

Källa:Våldtäkt mot personer 15 år eller äldre - Utvecklingen under åren 1995-2006 - Rapport 2008:13 - Brå

/anna

2009-08-15 @ 23:41:27
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: annarkia

@monica pernroth

"Tycker du att det är självklart att en man skall dömas endast på en kvinnas utsaga?"Nej självklart inte. Att kräva att förundersökningen skärps är inte det jag reagerat på. Avsikten med inlägget var att peka på kammaråklagare Rolf Hillegrens syn på vad som är våldtäkt. Hans uttalande är upprörande.

Samtidigt är det viktigt att fundera på varför våldtäktsoffer inte anmäler.

/anna

2009-08-16 @ 00:23:04
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: Zac

Det är knappast antalet anmälningar som är problemet, vi fäller ungefär lika många (per capita) som andra länder och det är knappast så att vi har större problem med sexualbrottslighet här än annorstädes. Skillnaden ligger i att vi för statistik annorlunda än andra länder. Roligare och mer upprörande än så är det inte.Men alltså - det är ett olämpligt uttalande som är lätt att förvanska. Speciellt när man inser att det är en kammaråklagare så är det ett förvånande dumt uttalande. Men så som jag tolkar det så är det inte helt oväsentligt.Dels är det inte helt utan komplikationer att man devalverat betydelsen av våldtäkt. Finnarna har en betydligt bättre samstämmighet mellan vad folklig uppfattning och juridik; de har helt enkelt kvar sexuellt utnyttjande. Det är inte konstigt att våldtäkt blir urvattnat när det numera innefattar så mycket av sexuellt utnyttjande.Vem i ett fast förhållande har inte "ställt upp" trots en viss motvilja? Den ena parten är upptänd och den andra är mer svalt inställd, men ställer upp i alla fall för annars tjuras det, eller gnälls, d v s "tvång"...Är det verkligen värt två års fängelse? Nej, det är mer en fråga om respekt mellan individerna, men en viss enögd rörelse vill göra juridik av det...F ö så är det klart som f-n att praxis säger att man måste följa lagen, något som man uppenbart glömt bort i sexualbrottsdomar. DET är den stora skandalen.//Zac

2009-08-16 @ 10:18:41
URL: http://www.wiktzac.com
Postat av: annarkia

I min värld är ett nej nej och ska respekteras. Att tilltvinga sig sex under hot är våld.

Att vara lika dålig kålsupare som alla andra är inget att trängta efter apropå statistiken. /anna

2009-08-16 @ 12:30:38
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: Ingalena

Tack Monica Pernroth för ett utomordentligt inlägg...men tyvärr så förstår anarkia inte vad du pratar om...

2010-01-13 @ 14:26:03
Postat av: annarkia

@Ingalena

Vad är det jag inte förstår?

2010-01-13 @ 16:38:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback