Vem har anledning att darra?

Piratpartiet och sverigedemokraterna slåss om samma väljare om man ska tro Dagens Nyheter.  Källan är United Mind som tror att SDs ökning  beror på en överströmning från PP.  Något underlag till den slutsatsen presenteras inte.  Om man ska tro DN är det  arga unga män som förenar piratpartiet och sverigedemokraterna. Ytterligare en slutsats som saknar vetenskaplig grund.  Ett sätt att förringa Piratpartiet  och  dessutom unga män som är arga. Lite taskigt mot de unga kvinnor och de äldre  som varit med och burit fram Piratpartiet.

Om de piratpartister som bloggar är representativa för piratpartiet kommer sympatisörer och medlemmar i första hand från liberala partier, från fp, m och c och så några från det rödgröna blocket. Piratpartiets grundidé, integritetsperspektivet ligger långt från Sverigedemokraternas reaktionära kulturnationalism. Varför en överströmning skulle ske mellan PP och SD är därför obegripligt

Det är alliansen som har anledning att oroa sig. Folkpartiets och moderaternas flirt med Sverigedemokraterna när det gäller integrationspolitiken och kristdemokraternas glidning mot värdekonservatism kan straffa sig.

Opinionsundersökningarna duggar tätt. Idag är det SKOP som redovisar andra siffror än vad United Mind gjorde igår. Nu ges PP chansen att få en fot in i riksdagshuset medan SD faller platt. Idag ges PP vågmästarrollen då alliansen och de rödgröna kör dött lopp. 48,2 för de blå  och 46,9 för de rödgröna. En skillnad som ligger inom felmarginalen.
 Piratpartiets fokus på informationsteknologin behövs. Det har inte minst FRA- och IPRED-lagen visat. Det främlingsfientliga Sverigedemokraterna klarar sig Sverige utan.

Viljen fråga som kommer att avgöra valet 2010 får framtiden utvisa. Integritetssperspektivet är nog så viktigt men utvecklingen tyder på  att  den  fråga som kommer att fälla avgörandet är synen på välfärden. Vad vi lägger i begreppet och hur vi bäst värnar den. I grunden handlar det om vilket samhälle vi  vill leva i.  Ett samhälle som har plats för alla eller ett där utanförskapet växer  då maskorna i välfärden glesats ut? Här behövs båden unga och gamla, män och kvinnor som sätter ned foten om en ändring ska ske.

Bloggat: BloggeBloggelito, Peter Andersson, Svensson BadlandsHyena Rolf Erikson Opassande Claes Krantz
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,, , , i

Kommentarer
Postat av: Anders_S

Det är ett belagt faktum att överströmning sker mellan SD och PP. 14% av PP:s välare i eu-valet uppgav att de normalt var SD-sympatisörer. Det var den största enskilda gruppen. Detta har inget emd de som är aktiva att göra utan handlar om helt andra saker.Det är också ett väl belagt faktum att det är främst unga män som röstar på PP i EU-valet och att SD har stort stöd bland just unga män. Inga konstigheter alltså.

2009-08-15 @ 12:43:37
URL: http://www.zaramis.nu/blog/
Postat av: annarkia

@Anders_S

hmm

men tack för info/anna

2009-08-16 @ 01:03:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback