Vilseledande approach om "dålig journalistik".

Någon som blir förvånad över resultatet av Medievärldens så kallade undersökning av hur några kulturchefer på tidningar inom den liberala sfären ser på Donald Boströms artikel om organhanel och Aftonbladets publicering av densamma?

Svensson  ger svar på tal:

-"Den handlar om gangsters i USA som sysslar med organhandel. Ett par av dem råkar vara rabbiner och därmed judar. Några andra är italienare osv. Men kopplingen är att en av dess gangstrar erkänt att han handlat illegalt med mänskliga organ och köpt dem just från Israel. Den handlar om palestinier som uttrycker misstankar om att IDF är inblandade i stölder av organ från deras anhöriga. Något som ingen kan föra i bevis. Däremot vet vi att Israel förekommit i en mängd sammanhang när illegal organhandel undersökts. Och Boströms artikel handlar om Israel."


Det är skrämmande vilket trångt synfält kulturcheferna visar prov på. Uppståndelsen runt artikeln måste ses i i ett större sammanhang, något som kulturcheferna blundar för. De  nöjer sig med att dissikerar  artikeln utifrån ett trångt perspektiv.  De blundar för hur artikeln används för att rikta strålkastarna från den internationella kritik som riktas mot staten Israels  brott mot folkrätt i Gaza och bosättningspolitiken på Västbanken. . Medievärldens approach till publiceringen av D Boströms artikel bidrar till att lägga locket på för det förtryck palestinierna utsätts för. De förbiser helt det grymma faktum att staten Israels ockupationspolitik omöjliggör ett normalt liv för palestinier på Västbanken och i världens största utomhusfängelse, Gaza.

Det hjälper inte Israel att som någon gör stämma in i kören om antisemitism. Israel och israelerna är inte betjänta av att det ropas om antisemitism när grund för detta saknas.

Bloggat: Motvallsbloggen, Progressiva USAMotbilder, Esbati, Svensson

Media: SVD, EX, Dagen1, 2, 3, MV,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,  i

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback