Leva som vanligt och undvika hysterin.

 
Jämfört med vanlig influensa visar erfarenheter från andra länder att färre insjuknar och avlider  i A/H1N .Trots skolstart har svininfluensan inte slagit till ännu. Även om vaccin dröjer är beredskapen god i Sverige.
 Ingen kan ha undgått hur man ska bete sig för att förebygga att smittas. Att det framförallt är unga som drabbas tyder på att äldre har viss immunitet och är därför symtomfria. Jag själv däckades totalt för några dagar sedan med rinnande näsa ont i kroppen och fruktansvärd trötthet. Efter ett dygns sömn var symtomen borta. En vanlig förkylning eller en släng av flunsan?

Aldrig har beredskapen i vården varit så hög som nu. Svårt sjuka  kan tas emot på flera ställen runt om i landet.
-"Det finns thorax-enheter i Lund, Linköping, Göteborg, Uppsala och Umeå som genomför ECMO-behandling för enstaka patienter, förutom avdelningen på Karolinska universitetssjukhuset i Solna." (SvD)

Enligt Jonas Holst, Krisberedskapsmyndighetenkann kan  kapaciteten öka vid behov.

Frågan är om alla behöver vaccineras. Det är ett beslut som var och en av oss får ta. Enligt TV4 - nyheterna förväntas endast 40-45 procent säga ja till vaccin varför miljontals ampuller  blir obrukbara efter ett tag. De som tjänar affären är läkemedelsindustrin.

Jag har inte ändrat mening och kommer inte att vaccinera mig. Däremot följa rekommendationerna för att undvika smitta med ett undantag. Inget eremitliv utan bio, café och leva  som vanligt

AB, Läsarnas frågor om influensan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , i

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback