En lektion om människors värde.

En familjeangelägenhet toppar idag nyheterna hos både Aftonbladet, Svenska Dagbladet och övriga medier.
Ytterligare en i kungafamiljen har förlovat sig. Och som Jinge skriver "Media goes bananas". Nyheter om kungahuset säljer tydligen trots att vi skriver 2009.

-(DN) "Den andra kungliga förlovningen inom ett halvår innebär högtryck för medierna. Kvällspressen och delar av veckopressen kommer att tjäna mest på bröllopen. Men rent ekonomiskt hade det varit bättre om förlovningarna inte kom så tätt, enligt medieekonomiprofessor Karl-Erik Gustafsson."


Heder åt Dagens Nyheter som inte toppade tidningen med Nyheternas nyhet men väl slösade med utrymmet lite längre ned med hela åtta olika rubriker om Madeleines förlovning på första sidan medan bloggosfären hänger på.

20-30 miljoner kommer prinsessan Viktorias bröllop att kosta och merparten står skattebetalarna för. Den andra prinsessans bröllop ska familjen själv stå för. Tacka sjutton för det! Så gör alla andra  familjer runt om i konungariket Sverige. Kungen har trots allt blivit klokare med åren. När prinsessorna skulle flytta hemifrån begärde han höjt apanage. Idag tar han ur egen ficka.

Rojalisterna har rena julaftonen nu medan vi andra  skakar på huvudet och undrar hur en kungafamilj hör ihop med demokrati.

Visst är de söta sessorna och visst är det ljuva toner runt kärlek och bröllop men varför denna hysteriska mediebevakning av en icke tidsenlig inrättning som ett kungahus är?

En lektion i att buga för överheten ingen kan undgå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,Monarki, , , ,
Intressant.se

Kommentarer
Postat av: Carl

"En lektion i att buga för överheten ingen kan undgå."

Vem ber dig att buga? Och om kungahuset är din största oro när det gäller demokratin i landet bör du ta reda på vad som händer i den kalla verkligheten. Kolla vad en kille som heter Tomas Bodström har hittat på de senaste åren t.ex. Där kan vi prata demokrati-problem. Kungahuset är jag inte alls oroad över, vad politikerna har för sig är desto mer oroande.

2009-08-11 @ 16:18:43
Postat av: annarkia

TB kan knappast göras ansvarig för de beslut alliansen tagit de senaste åren. Det var några år sedan han hade någon regeringstaburett.

Det är fö inte förenliigt med en demokrati att ett ämbete ärvs.

2009-08-11 @ 16:55:23
Postat av: jimp

nöt-bloggare, vidga vyerna och inse att kronprinsessans bröllop kommer inbringa mer pengar till sverige än vad bröllopet i sig kommer att kosta. Turister kommer anlända och de kommer bo, äta och säkert spendera pengar på annat håll i Sverige. Lägg därtill alla utländska finheter som t.ex. kungafamiljer vilka onekligen kommer spendera ännu mer! Samt alla svenskar kommer att slösa pengar för att se spektaklet, säkert tv-intäkter också. Allt detta generar inkomst och skatt! Och var tar skatten vägen, jo tillbaka till regeringen vilken säkerligen kommer gå PLUS på bröllopet.

2009-08-11 @ 17:25:53
Postat av: Bo

Du har kanske missat att vi även lever i en konstitutionell monarki?

2009-08-11 @ 18:08:04
Postat av: annarkia

@jimp

Vem gör vinst på prinsessbröllop? Skattebetalarna? Är det vad du tror?

Även en presidentinstallation skulle kosta.Det är inte det som är huvudtesen i inlägget.

För övrigt undanber jag mig förklenande personargument

de hör inte till saken!

2009-08-11 @ 19:06:55
Postat av: annarkia

@ BoJag känner mycket väl till att successionsordningen är den äldsta av våra grundlagar . Den tillkom redan 1810 och ändrades senast 1980 då kognatisk kronföljd infördes. Först då kunde det här landet tänka sig en kvinnlig statschef

I regeringsformens första kapitel slås fast att Sverige är en parlamentarisk monarki.

Kungen eller drottningen är statschef på livstid och ämbetet ärvs. En odemokratisk förordning som grundlagsfästs.

2009-08-11 @ 19:19:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback