Ett sidospår som blev en återvändsgränd.

Det framgår nu allt tydligare att bråket runt den i Aftonbladet publicerade artikeln av D Boström  handlar om annat än själva innehållet i artikeln. Några bl a Lieberman använder artikeln för att blidka en hemmaopinion i ett läge då den internationella kritken mot Israels agerande gentemot palestinierna har växt sig starkare.
Lögner och förtal har använts för  att framställa såväl Aftonbladet som Sverige och nu senast även Norge att handla i antisemitismens mörka klädedräkt.
Cornelia Edvardsson  Boström påstår i en artikel i Svenska Dagbladetatt att ursprungsartikeln tilll D Boströms artikel i Aftonbladet aldrig publicerades. Har C Edvardsson inte läst de andra författarnas bidrag? Boströms artikel finns med i boken Inshallah där C Edvardsson är en av de elva författarna. Boken står i min bokhylla och Cordelia Edvardssons namn finns som nummer två på omslaget. Motbilder dissikerar Edvardssons påståenden i ett inlägg.  "Cornelia Edvardsson skjuter sig i foten"

Kritiken som riktats från NGO Monitor, en pro-israelisk kampanjgrupp   mot svenskt bistånd på Västbanken och i Gaza tillbakavisas av Rolf Carlman Sida
-" Vi skulle inte ge stöd till någon organisation som förespråkar våld eller är antisemitisk eller islamofobisk. Men om man anser att kritik som bygger på folkrätten och Genèvekonventionen är anti-israelisk, då är det svårt att ha en dialog."

Tumultet runt Aftonbladets artikel  tycks ha tonats ned och är inte längre förstasiesstoff i  Haaretz  och inte någon större sak i   Jerusalem Post. Försöket att bojkotta IKEA i Israel tycks inte heller ha rönt någon framgång.

Att sprida rena lögner som fd israelambassadören gjorde i sitt försök att brännmärka svens press är ätt att tillbakavisa. Det finns ett mycket litet antal tidningar som är vänsterpress och som ägs av faccket eller socialdemokratin. Inte ens Aftonbladet hör till den ägarsfären längre.

Att  använda antisemitismstämpeln som politiskt vapen börjar få samma effekt som för pojken som ropade vargen kommer.

Premiärminister Benjamin Netanyahu återvänder till verkligheten då han i veckan åker till London och Berlin. EUs och USAs krav på stopp för bosättningspolitiken på Västbanken är något Israels premiärminister får svårt att vifta undan.Media: GP1,SvD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Grant

Ett utmärkt och upplysande inlägg från annarkia. Kan bara gratulera. Tycker rubriksättningen på SvD är extremt missvisande när man talar om massiv demonstration mot IKEA när det i själva verket rörde sig om ca 12 personer. Cordelia Edvardson beskyller AB för att gömma sig bakom tryckfrihetslagen. Man behöver inte gömma sig för våra lagar för skydd av pressfrihet

2009-08-25 @ 13:16:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback