Stoppa massrättegångarna i Iran.


Maktkampen mellan revolutionsgardet , Ahmadinejad och oppositionen blir allt hårdare.
Nu hotas även den tidigare presidenten Mohammad Khatami tillsammans med  de två besegrade presidentkandidater,   Mir Hossein Mousavi och Mehdi Karroubi med åtal för uppvigling.
Demonstranter och  regimkritiker har bivit  slagna, kidnappade och fängslade. Massrättegångarna är inget annat än vidriga spektakel där fängslade avlagt bekännelser efter tortyr och våldtäkter.

 President Ahmadinejads övergrepp mot oppositionen möter nu på patrull från konservativa politiker och präster. Massrättegångarna i Iran är så absurda och vanvettiga att riksåklagaren  reagerat och erkänt att det förekommit tortyr "i några fall". Kritiken är allvarlig och kan också ses som ett utspel i den pågående maktkampen inför regeringsombildningen.

Några medarbetare på den franska ambassaden fängslades i samband med en demonstration och ställs nu inför åtal. Då först tar utrikesminister Bildt till orda och höjer rösten:
 
-(SvD) "Iran måste inse att de inte kan agera så här - om de utmanar enskilda EU-länder, så utmanar de unionen i sin helhet, sade Bildt till TT."


Det är bra att Bildt äntligen reagerar men tycks ha glömt att han  gav sanktion åt Mahmoud Ahmadinejad genom att låta en svensk ambassadör närvara vid presidentinstallationen? En närvaro som hyllades av regimen.

Tidigare  inlägg:Kravallpolis och militär mot studenter i Teheran. Solidaritet med det iranska folket!
Media: AB, Expr
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Intressant.se
 

Kommentarer
Postat av: Niklas

Det är ren taktik att låta utländska medborgare var med på listan av anklagade. Efter ett kort tag kommer dessa att friges utan någon direkt förklaring. Avsikten är att ta udden från västs kritik. Här är det viktigt att inte lämna de, som inte har anknytning till väst, i sticket.I väst har vi ett stort ansvar. Inte bara att få mediefokus på de övergrepp som sker, utan även att stävja de övergrepp som sker på exiliranier i väst (däribland Sverige) genom de iranska ambassaderna.

2009-08-10 @ 18:07:51
Postat av: Houda

Landsförrädare straffas i alla stater.

2009-08-11 @ 10:02:52
Postat av: annarkia

@Houda

Iran sätter likhetstecken mellan protester och lansförräderi. Det gör inte alla stater!

2009-08-11 @ 13:48:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback