En debatt som gått överstyr.

Antisemitism ska i alla former fördömas. Men att  använda sig av antisemitism som vapen mot kritik som riktas mot staten Israel  slår tillbaks mot den som oförskyllt slungar ut anklagelsen.

Debatten eller snarare reaktionerna på D Boströms artikel i Aftonbladet som handlade om oroliga palestinska föräldrars misstankar om organstöld har tagit omåttliga proportioner.

Reaktionerna artikeln kan liknas vid en storm i ett vattenglas . Den har som Peter Kadhammar säger lett till en:
-"Skendebatt om "antisemitism"- medan Israels förödelse i Gaza tillåts fortsätta".(AB)
Industrier, bostäder och infrastrukturen bombades sönder och befolkningen  terroriserades.. Järnringen runt Gaza hindrar återuppbyggnad då nödvändigt material som ex cement inte släpps igenom. På Västbanken fortsätter utbyggnaden av nya bosättningar och dagliga trakasserier av palestinier. Olivlundar sätts i brand och palestinierna hindras från att röra sig fritt på grund av muren och vägspärrana. I Jerusalem vräks familjer från sina hus och tas i besittning av bosättare.
Om detta borde debatten handla! Israels dagliga förtryck av den palestinska befolkningen.
-"Låt oss istället för att diskutera en pseudofråga, nämligen den om obefintlig antisemitism, diskutera det viktiga och avgörande problemet i Palestina. Nämligen Israels stöld av palestiniernas mark." (Svensson)


Media: DN DN GP  SvD
Bloggat: Jinge1, 2, Utsikt från höjdenMotbilder, , Helle KleinLOKE, Svensson , Jan Helin
Läs även andra bloggares åsikter om , ,   , , , , Intressant?

Kommentarer
Postat av: anton

Av detta har man lärt sig att det man läser i media

är inte alltid sanning,utan bara vad dess företrädare vill att man skall tro.

2009-08-21 @ 20:13:18
Postat av: Henrik

Att en tidning sprider ryckten handlar inte om press eller yttrandefrihet. Det är bara förtal. Inget annat...

/Backwall.tk

2009-08-21 @ 21:41:25
URL: http://Backwall.tk
Postat av: Håkan

Att man kan ryckas med och göra ett spontant uttalande när man blir engagerad är förståeligt. Vill ändå påminna om att den sortens beteende vi sett från Israel och israeliska ambassadens sida i aftonbladaffären är oacceptabel.Demokrati, tryckfrihet och yttrandefrihet är okränkbara grundstenar i vårt fredliga land.Om Israeliska staten skulle begränsa och kränka dessa mänskliga rättigheter i sitt eget land så är det tragiskt. Sker det i ett skandinaviskt demokratiskt land där ovanligt få övergrepp av antisemitisk art sker och där många starka debattörer ofta försvarar Israel är det helt oacceptabelt och ett uttryck för arrogans och destruktiv ultranationalism.Fri och sanningssökande journalistik hotar inte människor och myndigheter med rena motiv och avsikter. En oberoende utredning kring vad som hänt de dödade palestinierna borde ligga i Israels intresse. Då skulle många kunna börja känna mer av respekt.Jag ser fram emot att höra eller läsa ambassadörens ångerfulla ursäkt till Aftonbladet och Svenska folket. Det skulle hedra honom.Håkan i Småland

2009-08-21 @ 22:15:55
Postat av: Anna

Jag håller med dig Håkan i Småland!

Anna i Skåne

2009-08-22 @ 17:16:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback