Israel häller bensin på brasan.

Reaktionerna från Israels regering på Aftonbladets publicering av D Boströms artikel saknar sans och vett och börjar  få ett löjes skimmer över sig.
Beskyllningar om antisemitism har följts av krav, hot och rena lögner som att 85% av alla tidningar som ges ut i Sverige ägs av vänsterpartier. Så vida fd israelambassadören  inte  anser att liberal  press är att betrakta som vänsterpress
.
Premiärminister Benjamin Netanyahu gav sig igår in i bråket – och kräver ett fördömande av Aftonbladets publicering. och fick stöd av andra ministrar. De trycker på för att få den svenska regeringen att skjuta yttrandefriheten och tryckfriheten i sank. De kräver helt enkelt att grundlagen åtsidosätts.
 Fredrik Reinfeldt har varit tydlig på denna punkt och påvisat att så går det inte till:

-"Det är inte regeringens sak att fatta publicistiska beslut om vad som ska sägas i medierna."

En cirkus utan dess like från en stat som anses vara en demokrati. Från en stat som av FN och människorättsorganisaioner fått stark kritik på grund av brott mot folkrätten och kränkningar av mänskliga rättigheter.
-"Israeliska regeringen hör till den mest högerextrema i landets historia och utrikes­minister Lieberman har fått ett svalt mottagande i både USA och EU."

 Utrikesminister Lieberman förnekar sig inte. Idag anklagade han Norge för att främja antisemitism.

Är det så att den gamla tesen om att anfall är bästa försvar  är den som praktiseras?  Använder den Israeliska regeringen sig av ett politiskt spel för att slippa diskutera svåra frågor. 

Hur som har debatten hamnat helt snett. En skendebatt som tar fokus från det som borde diskuteras. Staten Israels fortsatta ockupationspolitik på Västbanken och Gaza.

Bloggat: Gaza peace n´freedom , Motbilder ,Ulf Bjereld, Jinge
Media:DNSvD 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Andreas Svensson

Det finns mycket att säga om israeliska regeringen handlande,men ännu mer kan sägas om svenska medias

decennier långa förtal och stigmatisering av den judiska staten.Det finns tystnades samförstånd hos oss-och detta borde brytas om vi skall vara ärliga mot oss själva-och mot israelerna. Låt oss börja med det enkla faktum,att Boström utgav boken "Inshalla" 2001.Boken finansierades bl.a av svenska UD.I boken finns anklagelser (och bilder)som väckte rabalder i Aftonbladets artikel.UD,våra fackföreningar och andra,använde skattepengar för att stödja ogrundad propaganda.vad säger Carl Bildt om detta ?

2009-08-24 @ 14:55:20
Postat av: annarkia

Det är nog sant att svenskar i allmänhet, i alla fall de som är lite insatta i problematiken, inte stödjer Israels politik gentemot palestinierna. Att vara kritisk till en stats agerande är inte detsamma som antisemitism. Vad det gäller svenska medier är mitt intryck att de i allmänhet varit synnerligen Israelvänliga i alla fall före massakern i Gaza.

Förutom D Boström, fotograf och redaktör av Boken Ishallah medverkar 11 jornalister och mellanösternkännare bl a Cornelia Edvardsson och Per Gharton. Boken ger en en djupare insikt i en svårgripbar och svårlöst konflikt. Den skildrar vardagen på Västbanken.

/anna

2009-08-24 @ 17:29:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback