Blåsningen.

Är det klarsynthet  eller anpassning till sviktande väljarunderlag som fick Anders Borg och Fredrik Reinfeldt ut på barrikaden igår.Bättre ekonomi var trollformeln eller dimridån som gav utrymme att lovar pengar till kommunerna. Bättre sent än aldrig kan tyckas men för många är det för sent. Många kommuner har varslat och dragit ned i viktig verksamhet som äldrevård, skola och barnomsorg. När lärarna återvände till jobbet efter välbehövlig vila gapade stolar tomma efter kolleger som fått gå. De som är kvar får göra deras jobb och har ett tufft läsår framför sig. Tacka sjutton för att resultatet blir nedslitna människor och kvalitetssänkningar. Det vet i sjutton om det sistnämnda ändå är meningen. Det lär ju ge utrymme för ytterligare privatisering.
Visst bör kommunerna se över sin ekonomi i kristid men det som nu skärs ned på är just skola och barnomsorg.

Plats för ytterligare jobbskattesänkning utlovades. Är det den påstådda ljusningen i ekonomin eller är det nya inskränkningar i välfärden som ligger bakom? En skattesänknng måste ju finansieras vilket vissa allianskollegor anser. Så summan av kardemumman är att moderaterna lovade lite slantar hit och dit men inget till pensionärerna. De som jobbat ett helt liv ska fortsatt ha högre skatt än de som jobbar. Det är tacken det.

intressant?
Bloggat Alliansfritt Sverige
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: pensionär

Även pensionärerna bör få en skattesänkning som motsvarar jobbskatteavdragen. Jobbskatteavdragen ger mera pengar i hushållskassan och ökar konsumtionsvilligheten, ÄVEN för pensionärer! Eller tror Fredrik att vi stoppar extra pengar i madrassen?

2009-08-13 @ 08:56:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback