Vem behöver Robinson?

I Robinson hånas deltagare öppet, pakterna blir ett sätt att överleva utröstning och projektledningen utsätter deltagarna för den ena vidrigheten efter den andra. Det är oansvarigt av TV4 och inte underhållning alls längre. Deltagarnas hälsa riskerades.
TV4 gör allt för att överträffa verklighetens såpa.
 En såpa i det verkliga livet som för de som drabbas är ett veritabelt helvete. Mobbningen på våra arbetsplatser. I verklighetens såpa med pakter, förtal och utfrysning drabbas så många som 400 000 varje år. Följderna för de drabbade är svårläkta och leder allt för många fall till sjukskrivning. Värst drabbade är de som arbetar inom kyrkan, skolan och vården. Sorgligt då det är arbetsplatser som har med människor att göra.  400 000 betyder att var tionde anställd drabbas enligt SCB, statistik som är ett tydligt budskap till inte bara mobbarna utan också de som står bredvid och håller tyst, medmobbarna.
"Problemet är inte de onda människornas ondska, utan de goda människornas tystnad."( Martin Luther King)
Verkligheten och såpans värld möts i Robinson.
Bland vuxna är mobbingen ofta subtil med blickar som talar och tomma platser runt den "peststämplade" vid fikabordet och  i lunchrummet, ingen som frågar om Du ska med och fika. Ofta är det en Jante som startat mot den som sticker ut och går sin egen väg. Är det så att det är den starka,  kreativa personen  full av engagemang som uppfattas som hotfull av de som vill gå i samma takt i det verkliga livet, så som det är i såpans värld i TV-programmet Robinson.


Media: AB AB2, AB3,  AB3, Expr 1, Exp 2 SVD
Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant.seKommentarer
Postat av: heksann

Det gäller verkligen att motarbeta mobbning i alla former, att inte vara tyst, att våga säga ifrån. Ofta räcker det med att en vågar höja rösten för att mobbningen ska upphöra.

2009-04-12 @ 14:52:09
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: annarkia

@heksann

de som tiger är ofta rädda för att själva uteslutas ur gemenskapen

2009-04-12 @ 15:05:04
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: argbiggan

gemenskap som bygger på att gruppen känner sig stärkta av att behandla andra illa är inget att trakta efter

2009-04-12 @ 15:07:09
Postat av: Joanna

Bra och angeläget inlägg om mobbning!

2009-04-12 @ 15:21:51
Postat av: Anton

Hur ska personal som själva är medmobbare eller aktivt deltar i mobbning på en skola kunna hjälpa elever som mobbas. Märker de överhuvudtaget att mobbning försiggår?

2009-04-12 @ 15:29:10
Postat av: annarkia

@Anton

Intressant fråga! De som ska vara moraliska förebilder ser kanske inte vad som händer i den egna gruppen....

2009-04-12 @ 19:06:19
Postat av: kyrksyster

Det otäcka är väl att vuxenmobbarna själva inte anser att de mobbar. De lägger skulden på sitt offer som de anser vara "fel" på något vis. De finner alltid skäl till sitt agerande. Många gånger tycker de till och med att de gör något som är bra "vi säger ifrån" eller "vi visar vad vi tycker".

2009-04-12 @ 22:42:59
URL: http://blogg.aftonbladet.se/13059

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback