Vems ärenden går Timbro?

Vilken måttstock använder sig Timbro av?
Enligt Timbro var medierna under Gazakriget partiska dvs Israelkritiska.
Vems ärenden går Timbro när de drar en sådan slutsats. Trots den massiva propagandan från Israels sida lyckades medierna att förhålla sig kritiska till händelseutvecklingen. Nej Timbro medierna gjorde ett hyfsat jobb!
Att skildra den verklighet som var med en total ödeläggelse av infrastrukturen i Gaza, fosforbomber, bomber mot civila mål som sjukhus och skolor är inte att vara partisk. Den ena rapporten efter den andra bekräftar nu ödeläggelsen och den traumatisering de israeliska bomberna utsatt den palestinska befolkningen för i Gaza.
I dagens DN finns en stark redogörelse om vad befolkningen i Gaza utsattes för under Israels massiva bombardemang av området. DN har träffat några av dem som överlevde Israels fosforbomber:
"Den 4 januari såg Sabah Abu Halima sin man och fyra av sina barn brinna upp. Själv överlevde hon den israeliska fosforbombningen, trots svåra brännskador. Efter tre månader av intensiv behandling, bland annat i Kairo, är hon på väg att bli någorlunda återställd. Fysiskt. Även om såren ännu fortfarande kliar fruktansvärt. Men de själsliga skador hon åsamkades kommer kanske aldrig att läka ut."

Att försöka mörklägga  och beskylla för partiskhet när över 1400 palestinier dödats varav 400 var barn är dömt att misslyckas.  Israel kommer aldrig komma undan historiens dom. Ansvariga för massakern måste ställas till svars.

Bloggat: Svensson  Anna Motbilder Jinge Gaza Peace
Läs vad andra skriver om: , , , , , , , ,   i

Kommentarer
Postat av: Staffan Svensson

Hej på er!Ja, vems ärenden går Timbro? Kolla gärna med Peter Bratt och Jan Jan Guillou, som på 70-talet avslöjade IB - Informationsbyrån.På den tiden hade SAF - arbetsgivarföreningen - en egen underrättelsetjänst. När allt när Bratt och Guillou avslöjade allt, avknoppades denna till "tankesmedjan" Timbro.

2009-04-16 @ 18:41:16
URL: http://rostablankt.blogg.se/
Postat av: Peter

Staffan, upplys en fåkunnig: Vad var det för underrättelsetjänst SAF höll sig med? Annars kan jag bara hålla med annarkia - stark skildring av vit fosfors skadeverkningar. Jag har roat mig med att googla frasen "vit fosfor" med litet olika sajter som sökvillkor; varken Svensk israelinformation eller Världen idag verkar ha nämnt något. Men det är kanske sökmetoden som är bristfällig.

2009-04-16 @ 23:41:35
Postat av: Nicklas Eriksson

Är det någon tvekan om vems ärenden Timbro går..?

2009-04-17 @ 06:04:41
Postat av: Staffan Svensson

hej på er igen!Ta gärna kontakt med Peter Bratt och Jan Guillou, som vet fler detaljer än jag.I samband med Saltsjöbads-andan på 50-talet, bildade SAF (kallat SAFO) och LO/S (först kallat SAPO, sedan Informationsbyrån IB) egna underrättelsetjänster för att bl a ha koll på kommunister i Sverige. Först och främst på arbetsplatserna.När allt avslöjades i samband med IB-affären på 70-talet, upplöstes både SAFO och IB. SAFO övergick då till att bli en opinionsorganisation/tankesmedja under namnet Timbro.

2009-04-19 @ 11:49:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback