Politikens innehåll efterlyses.

LO-medlemmarna är förbannade på Wanja L-Wedin, som är sur på Mona Sahlin som tillsammans med Lars Ohly och Maria Wetterstrand är oroliga för vikande opinionssiffror.
Den ena
opinionsundersökningen  och omröstningen efter den andra fortsätter att skapa förstasidesrubriker.

Den undersökande journalistiken , den som utgår från hårt arbete, grävande, intervjuande och analys har ersatts av  opinionsundersökningar baserade på opinionsinstitutens telefonintervjuer med ca 900 personer. Frågor som vem skulle du rösta på om det var val idag och litar du på Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt skapar spaltutrymme. Yta istället för politikens innehåll lyfts fram. Politiken framställs som en fråga om tajmning . Som om tidpunkten för olika händelser och uttalanden är viktigare än vad som verkligen händer och sägs.  Det ena laget ställs mot det andra och diskussionen handlar vem som har matchbollen i sin hand. 

Det är politikens innehåll , vilka mål politiken har som borde lyftas fram inte frågor om hur vi uppfattar de politiska företrädarna. Det är inte slipsen utan slipsens "ägare" som är det intressanta . Det är inte fasaden utan det som döljer sig där bakom som visar hur politikerna vill forma vårt samhälle.
Hur människor påverkas av krisen,  hur de två alternativen i svensk politik vill möta krisen, vilket samhälle som eftersträvas och människosynen bakom är  det som skapar mening och förståelse och för diskussionen framåt . Det är politikens innehåll inte dess yta som borde vara vägledande för en diskussion om vilket samhälle vi vill ha.

Bloggat: Ett hjärta RÖTT Röda Malmö Alliansfritt Sverige Arvid Falk
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  intressant.se

Kommentarer
Postat av: bob

Lo och Socialdemokratiska partiet handlar pa samma satt.

Bade Wanja och Mona Sahlin har starkt stod av hyllningskoren runt dem som for Wanja bestar av Lo-politrucker och hogt avlonade funktionarer och for Mona Sahlin av en partiledning ocksa bestaende av valavlonade politrucker dar ingen vill riskera att forlora sina positioner.

Missfortroendet for bada ar massivt bland medlemmar och S-sympatisorer vilket alla enkater och opponionsmatningar tydligt bevisar.

Ledningarna i dessa bada organisationer har till uppgift att representera medlemmarna som ar postiva och lojala mot respektive organisation men patvingats ledare de ej vill ha.

Sa sker ej utan ledningarnas delegater har sin egen agenda och da kritiserar man inte chefen om man darmed riskerar egna fordelar.

Men det kommer val ,forst till EU och nasta ar till Riksdagen nar medlemmarna kan gora sina roster horda och da hjalper det inte om en handfull jasagande politrucker i ledningen har annan uppfattning, de har ocksa bara en rost var.

2009-04-09 @ 13:27:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback