Arbetsro ett måste för alla i skolan.

Jan Björklund vill ge skolan möjlighet att vidta "disciplinära åtgärder "mot elever som stör undervisningen även i grundskolan.
Ja,  varför inte? Om alla andra möjligheter uttömts och ett alternativ till den vanliga skolan finns. Arbetsro är ett måste för ALLA, även för den stökige eleven. Jag förutsätter att eleven i fråga fått och får stöd och hjälp och inte lämnas vind för våg. 

(AB)"Rektorn ska även kunna stänga av en bråkig grundskoleelev från ordinarie undervisning "om det är nödvändigt med hänsyn till övriga elevers trygghet och studiero". Dock får avstängningen pågå som längst i en vecka och högst vid två tillfällen per kalenderhalvår, skriver SvD. Eleven har dessutom rätt att få kompensation för utebliven undervisning. "
Stökighet har alltid en orsak.
Utan kunskap om bakgrunden till oron och det som vi andra uppfattar som störande  är det svårt att agera professionellt. Skolan måste få resurser att se alla elever och stödja de som av olika anledningar inte klarar av sin skolgång. Ungdomarna är samhällets framtid och det gäller att arbeta förebyggande och  ta väl vara på var och en. Om elever av olika skäl far illa och därför blir stökiga måste stöd sättas in. Att  bara stänga av  löser inte problemen

Idag dras resurser in från skolan och lärartätheten blir glesare samtidigt som elevvårdande personal  är en lyxvara. Med växande arbetslöshet i finanskrisens spår lär fler unga uppträda stökigt på grund av inre oro. En oro som har sitt ursprung i familjens oro för framtiden.  Avstängning eller varning botar inte den oron.

Andra om: , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: argbiggan

Kepsen av attityden löser inga problem.

2009-04-14 @ 22:26:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback