Medborgarnas dom, Nya vägar och nya val.

Kampen om nätet har börjat. Lagar och domsslut vars syfte är att ta kontroll över Inernet börjar nu få konsekvenser som lagstiftarna inte räknat med.

Internetleverantörer har med hänvisning till gällande lagstiftning sagt att de inte lagrar loggar och därför inte kan lämna ut kundernas IP-adresser.Internetleverantörer som INTE lämnar ut kunduppgifter då de efterfrågas i enlighet med IPRED är Bahnhof, Bredband2, Net at Once . Även AllTele deltar nu i samarbetet med motiveringen:
"AllTele har [...] fattat beslut att omgående gå in i operatörssamarbetet Integrety, startat på initiativ av branschkollegan Bahnhof och som har till syfte att verka för upprättandet av lagstiftningens krav på bibehållande av en hög integritet för operatörernas kunder [   ]".

De traditionella partierna förlorar mängder av ungdomsväljare och även röster från oss andra. Piratpartiet ökade igår med 5000 medlemmar och är nu det största ungdomspartiet.
Informations- och yttrandefrihet, demokrati och integritet är frågor som står högt på dagordningen, frågor som  flera partier lämnat åt sitt öde.

Den tekniska kompetensen ökar då många inte anser att lagar som Ipred och kommande telekompaket  hör hemma i ett modernt kommunikationssamhälle. Vägar att slingra sig förbi spårning av Ip-adresser upptäcks av allt fler. Anonymitetstjänsterna gör profiter och det som tidigare skedde öppet går nu under jorden. Kapplöpningen om nya fildelningsverktyg har börjat .
-"Den absurda domen mot Pirate Bay har rönt stor uppmärksamhet internationellt. Det kan väl knappast vara någon god reklam för Sverige? Många människor världen över lär nog skaka på huvudet. Av de internationella kommentarerna att döma kommer Pirate bay att fortsätta, liksom fildelningen." (Ronny Åkerberg Röda Malmö)

Tro nu inte att alla som är emot IPRED, Telekom och som förvånats över ett bisarrt domslut mot The Pirate Bay ägnar sig  åt olaglig fildelning.  Frågan har en djupare dimension än så. En lag som ger bolag polisiära uppgifter och medför rättsröta  hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Lagar och domslut som hindrar utveckling är teknikfientliga. Lagstiftare och domstolar som låter sig påverkas av bolagsintressen förtjänar "tummen ned".  En föråldrad upphovsrättslagstiftningen skyddar idag affärsintressen inte upphovsrättsinnehavarna

Bloggat:  Anna Röda Malmö , Svensson, Jinge
Media:  Nyheter24IDG,SvD ,SvD2, 3, 4, DN, DN2 DN3, DN4,  5 AB, AB2 AB3 ,AB4, Expr, 2, 3
Läs vad andra skriver om fildelning, the pirate bay, pirate bay, politik, tpb, piratpartiet, internet, upphovsrätt 
 

Kommentarer
Postat av: ConnyT

Bra skrivet.Konstigt att rättssamhället helt verkar ha tappat känslan för proportioner när det gäller detta brott att tjuvlyssna på musik. 1 års fängelse för medhjälp. Det blir trång i Sveriges fängelser när alla som verkligen UTFÖR brotten skall dömas framöver... ;)

2009-04-19 @ 16:53:27
URL: http://connyt.wordpress.com/
Postat av: Joanna

PP har nu över 28 000 medlemmar

2009-04-19 @ 19:27:37
Postat av: Anonym

Nu har de ökat till 32 000

2009-04-20 @ 23:33:17
Postat av: Slajm

vaifrån har du fått ingormationen att bredband2 inte "INTE lämnar ut kunduppgifter", har pratat med deras kundtjänst och dom säger att dom lämnar ut uppgifter om det kommer en domstolsorder om det!...

2009-05-19 @ 19:39:00
Postat av: annarkia

@Slajm Inget bredbandsbolag kan neka om det kommer en domstolsorder. Källorna jag använt finns anvisade i texten och under Media.

/anna

2009-05-19 @ 21:29:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback