Mitt hjärta blöder när jag läser om orsakerna till bojkotten.

FN:s konferens om rasism i Geneve är en oerhört viktig konferens. Deklarationen om de mänskliga rättigheterna upprättades en gång för att skydda människor som förföljs på grund av sin tro, politiska hemvist eller hudfärg. Idag 2009 bojkottas en konferens mot rasism i FNs regi av Italien, Nederländerna, USA, Kanada och Tyskland. Svenska regeringen nöjer sig med att skicka representanter på lägre nivå som en slags protest. FN:s människorättskommissarie Navi Pillay säger sig vara ”chockad och djupt besviken” över bojkotten.
Mitt hjärta blöder när jag läser om orsakerna till bojkotten. Länderna som bojkottar ställer sig på samma sida som de som försvarar staten Israels förföljelse och diskriminering och rent av etniska rensning av palestinier på Västbanken och Gaza. De likställer i praktiken kritik av Israels ockupationspoltik med antisemitism.  Helt befängt och ett verktyg för att dölja de övergrepp som begås av staten Israel mot palestinier i området.
Kritik av en stats agerande har inget med antisenitism att göra. Antisemitism är en styggelse och ska naturligtvis bekämpas. 
 
En annan orsak som uppgivits som orsak till bojkott är att konferensen tänker ta ett uttalande om att religioner ska skyddas från kritik.Rasism var den än förekommer, oberoende i vems namn och av vem måste alltid bekämpas. Då krävs det att alla länder tar sitt ansvar och är på plats. 
 
Läs Svensson om "Falska argument mot FN-konferens" , Ronny Åkerberg "Det rasistiska Israel", 
Media: SvD Sydsv DN DN2 AB AB2 VG DB Politiken Dagen HD Intressant
Bloggar om politik, regeringen, fn, rasism, antisemitism, israel, palestinaKommentarer
Postat av: Patrik

Man får ju hoppas att kritik mot religion aldrig blir illegalt. Det skulle jag kalla ett brott mot yttrandefriheten om något. Men det är klart de vill illegalisera det - det är ju fruktansvärt lätt att kritisera religion för vad det är: Sagor som bara barn kan tro på. :)

2009-04-25 @ 00:18:44
URL: http://www.polisstat.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback