Drevet mot Wanja och bristen på alternativ.

Drevet mot Wanja L-Wedin fortsätter och har utvecklats till en verklig såpa.  Wanja L-Wedins "förbrytelse" är skildrat in i minsta detalj. Finns det någon som är förvånad över att  topptjänstemän inom den fackliga rörelsen står på samma sida som de som borde vara deras motpart? Det var länge sedan fackföreningsrörelsen var en verklig rörelse en kamporganisation för sina medlemmar.  Det som borde uppta spaltutrymme är hur vanliga löntagares intressen ska tas tillvara i synnerhet i kristider. Drevet mot Wanja L-Wedin tjänar endast ett syfte. Det tar bort fokus från krisens verkningar och vad som bör göras för att möta den.  Alliansregeringen vill spara sig ur krisen  på nyliberalt manér medan oppositionen har svårt att formulera ett alternativ. Detta i en tid där konkurserna ökar kraftigt  och en halv miljon blir arbetslösa redan nästa år enligt  Arbetsförmedlingen.

Det är knappast Wanja L-Wedins försyndelser som medlem i AMFs styrelse som resulterat i allt sämre opinionssiffror för oppositionen och socialdemokraterna. Det är brist på klara alternativ till regeringens ickepolitik. som ger ledartröjan åt alliansen.   Idag diskuteras yta som personfrågor istället för politikens innehåll.
-"En djupare politik handlar om medlemsengagemang, diskussion, gemenskap, solidaritet och organisation. Sossarna har glömt bort detta för länge sen och därför går partiet numera kräftgång i opinionsundersökningarna. Man är på väg att bli ett parti bland alla andra."(Svensson)

Bloggat: Svensson, Röda Malmö, Jinge, Kulturbloggen
Media: SVD1, 2, DN1, 2, 3, AB1, 2, 3, 4, EX1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  , Intressant.se

Kommentarer
Postat av: bob

Kritiken mot Wanja kommer fran missnojda LO medlemmar som forlorat sina pensionspengar.

Att forsoka fa detta som nagon konspiration fran Alliansens sida ar korkat.

Problemet ar rent internt mellan LO och S dar Mona Sahlin forsokte ge Wanja skulden for sin egen inkompetens.

Hon har insatt hon misslyckats och gommer sig for pressen nu.

2009-04-07 @ 17:18:39
Postat av: annarkia

@bob

Du har missuppfattat inlägget. Vad jag påstår är att mediebevakningen av Wanja L-Wedin spelar alliansen i händerna. Det är LOs medlemmar har mandatet att avsätta sin ordförande inte mdeierna!

2009-04-07 @ 17:55:03
Postat av: bob

Rasande LO- arbetare som sett sina pensionspengar forslosats pa fantasiersattningar till direktorer representerades av sina forbundsordforanden for att stalla den skyldig till svars for den underlatenhet som fororsakat mangmiljon forlusten.

!5 forbundsordforanden kom ut efter motet dar dom enhalligt beslutat att inte vidtaga nagra atgarder utan uttalade sitt fulla stod for henne.

Det finns rtt uttryck fran forsta varldskriget; “ Lions led by donkeys” och det ar sallan det kommit sa val till pass. Vilka menlosa nollor.2009-04-07 @ 20:03:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback