Förnuft och civilkurage är vad som behövs.

I dag gläder vi  oss åt att Tele2 följer Bahnhof , Bredband2, Net at Once och AllTelei hälarna och vägrar spara sina loggar.  Allt i enlighet med gällande lagstiftning, Ipred-lagen till trots. Så agerar man om man vill värna den personliga integriteten och är rädd om sina kunder. Nu väntar vi på att Telia, Com-hem och de andra  följer efter.

Expressen  twittrade till och delade ut en ros:


Upphovsrättsindustrins advokat   Peder Danovsky gillade inte Tele2s beslut och fällde denna kommentar till svenska dagbladets reporter:
–"Alla i riksdagen har utgått ifrån att internetoperatörerna är lojala mot lagstiftningen och inte vill medverka till brott. Om Tele 2 intar den här attityden och det följs av andra operatörer blir det en skärpning av lagen i framtiden. "
Där ser man,  styv i korken eller med kunskap om vem som påverkat lagstiftarna när det gäller IPRED-lagen fäller advokaten tvärsäkert detta uttalande.

En ros delar jag ut till Unni Drougge som visade att  motståndet mot IPRED inte handlar om gratis.
Tummen ned åt de som hotar antipiratbyrån. Hot är aldrig någon framkomlig väg utan motverkar helt sitt syfte.

Media:DN  SvD 12 Expressen, AB AB2 Computer Sweden  Sydsvenskan
 Intressant.se
 Läs vad andra skriver om : , , ,
,

Kommentarer
Postat av: m00nsUnni Drougge

Har visat att hon förstått ordet betalningsvilja.

Något jag tjatat om och som "anti industrin" (apb, ifpi riaa mm) försöker göra allt för att den ska försvinna.Vad det gäller förnuft och civilkurage. Så är jag inte lika nöjd över allas empatilöshet. Efter 6-7månaders "förföljelse" för att man vill att lagen ska följas och inte fattiga och sjuka ska behöva sitta i mörker eller stjäla. Så har inte någon vågat visa vare sig civilkurage eller förnuft.

2009-04-27 @ 22:36:17
URL: http://m00nster.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback