Bidraget till kommunerna bidde en tumme.

 Stödpaket till kommunerna ger tillskott på 17 miljarder är rubriken på DN debatt. Bra äntligen har regeringen lyssnat på kommunförbundets rop på hjälp var min förrsta tanke. Ack vad jag bedrog mig. Pengarna delas ut först nästa år och ska fördelas på tre år. Det blir inga pengar till kommunerna i år.
Skolan, barnomsorgen och äldreomsorgen får vänta på stöd och varslen och nedskärningarna kommer att träda i kraft innan stöd sätts in. 
Befolkningsunderlaget och inte behovet ska styra tilldelningen av pengar när det borde vara tvärt om. 
Regeringen fortsätter att spara i kristid och stödet till kommunerna är  för lite och för sent. Lärare som redan dignar under ökad arbetsbörda oroar sig över en ännu sämre arbetssituation med större undervisningsgrupper och utökad tjänstgöring. Större elevgrupper och slitna lärare höjer knappast kvaliteten i undervisningen. Vem kommer att ha  tid att se de barn som dessutom drabbats av föräldrars arbetslöshet.

Ilsemarie pekar på att alliansens propagandamaskin fortsätter sin gärning på nyspråkens väg,  allt för att vilseleda och indoktrinera. Senaste påhittet är att "välfärdens kärna" utgörs av  skola, barnomsorg och vård. Att få stöd vid arbetslöshet och sjukdom samt att se fram emot en tryggad ålderdom är inte längre viktigt för välfärden.  Är du sjuk, arbetslös eller gammal ställs du vid sidan av i alliansens Sverige. Försämrad arbetslöshets- och sjukersättning samt urholkning av pensioner döljs bakom ord som "välfärdens kärna och jobblinje mot utanförskap".

Bloggat: Ett hjärta rött, 
Media: DN1DN3, DN4, SVD1, SVD2, SVD3
Läs vad andra skriver om : , ,

Pingat på: intressant. se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback