Krisens härjningar en pandemi.

Några dagar har stora rubriker varnat för en virussmitta, svinvirus som skulle kunna utvecklas till en pandemi.
Senast var det fågelinfluensa som skrämde.  Enligt smittskyddsinstitutet finns inga planer för vaccination  i nuläget  Med tanke på risken för ryktesspridning och chansen att sälja lösnummer är det säkrast att ta det lugnt.

 Den oro som finns i Mexico och USA
där de första fallen hittats har att göra med  att det enligt WHO
(SR) - "är ett hittills okänt virus som ligger bakom influensan, ett muterat svininfluensavirus som för smittan vidare från människa till människa och för vilket det ännu inte finns några mediciner".

Frågan är om det inte finns större faror för hälsan att oroa sig för.

I veckan rapporterades det om en lavinartad ökning av behovet av socialhjälp.  Enligt en undersökning gjord av TV4 Nyheterna, räknar 93 procent av landets kommuner med en fortsatt ökning av antalet socialbidragstagare under de närmaste åren
Regeringen som slog på stora trumman för att avveckla utanförskapet och satsa på jobblinjen har istället med förändrade regler och passivitet inför finanskrisens verkningar  skapar ett utanförskap och ett bidragsberoende av tidigare aldrig skådat mått.
 Vi har redan en pandemi  där finanssektorn är boven och vanligt folk får betala priset. Finanskrisens härjningar har precis börjat. Risken att smittas av depression,hjälplöshet och fysiska sjukdomar ökar vid arbetslöshet. Den smittan är ett större hot än vad influensaviruset är. Om detta tiger medierna. Varför?

Bloggat: Ett hjärta rött, Jinge, Jinge igen, Peter Andersson, Röda Malmö
Läs vad andra skriver om: , , , , , , Arbetslösheten, Ekonomi, FörsäkringskassanRegeringen, Välfärd   Intressant
Media: DN12345 SvD12 AB12 Dbl1 EX123
Media : SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, DN3, DN4, AB1, AB2, AB blogg

Kommentarer
Postat av: Hanna

Sen finns det människor som långt i förväg har förutsett det som nu sker både vad det gäller finanskrisen och pandemier och enligt dom kan detta bara vara början. De menar också att finanskrisen, pandemierna och alla katastrofer är sammankopplade i något större som sker på jorden. Mycket av det som sker har dessutom skrivits om för tusentals med år sedan.Vidskepelse eller en obekväm sanning? Vad tror du?Hanna

2009-04-26 @ 16:06:17
URL: http://www.metrobloggen.se/hannaomlivet
Postat av: Don Corleone

Ingen kristallkula har behövts för att förutse att mänsklighetens rovdrift kostar i det långa loppet. Mutering av virus och bakterier är ingen nyhet och att en pandemi skulle komma visste världen också. Likt förbannat har ingen tagit ansvar och byggt färdigt vacinfabriker som kunde sätta igång med detsamma man hade tillgång till blod smittat mellan människor... Ansvarslöst!

2009-04-26 @ 16:44:44
Postat av: Annarkia

@Hanna nog är det vidskepelse, katastrof pch konspirationsteorier återkommer från och till.

2009-04-26 @ 17:52:18
Postat av: Ronny

Folk får väl flytta ihop och vara inneboende hos varandra om det inte går att finansiera eget boende, käk lär ju finnas att köpa, tror ingen behöver svälta i dessa tider. Folk lägger pengarna på så mycket skit, om de skulle ta pengarna och lägga på mat så skulle de kunna gå på bankett varje kväll, månad efter månad.Det är inte någon medeltid vi lever i.

2009-04-26 @ 20:19:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback