Än är faran inte över!


Än är det inte dags att blåsa faran över! Det var ett parlamentsutskott i EU som sent igår antog tillägg 138 (numera tillägg 46) i strid mot ministerrådets vilja. Röstsiffrorna var 40 mot 2 och 4 nedlagda. En klar majoritet för tillägget, något som säkerligen irriterat både Reinfeldt och den franske presidenten Sarkozy. Frågan ska till EU-parlamentet den 5 maj för omröstninmg för att sedan behandlas  av ministerrådets  den 12 maj. Kommer de två instanserna inte överens kommer frågan att läggas  på det svenska ordförandeskapets bord.

I Frankrike försöker Sarkozy att införa en lag som kallas  Hadopi som innebär att en person som beskyllts för fildelning tre gånger ska kunna stängas av från nätet utan domstolsprövning. Tillägg 138 handlar om just detta. Tillägget vill försäkra  att ingen ska få stängas av från internet utan  domstolsbeslut. En förutsättning för rättssäkerhet och en självklarhet i en demokrati. Samma lagar måste gälla på nätet som i samhället i övrigt!

Att 138:an stoppades är en delseger men nu gäller det att inte vila på den segern utan att fortsätta att påverka förtroendevalda i EU-parlamentet  för som sugbloggen skriver finns fler saker att bekymra sig över. De som förespråkar Telekompaketet vill  göra om Internet till ett kabel-tv-nät där det blir möjligt för nätleverantörerna att sälja olika grundpaket och där du får betala extra för tillgång till hela nätet.

Bloggar och media: HAX ,Blogghelvetet, Leo Erlandsson, Selig, Satmaran, reality check , FarmorGun , Jinge
Media: IDG, IDG, AB, AB,

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback