Bloggbävningen påverkade agendan.

 Vi medverkade till att påverka medierna och den politiska debatten.
Bäva månde S Öholm och andra belackare av bloggosfären!


Fredrik Reinfeldt`s förhoppning om att FRA-debatten skulle lägga sig ställdes vid skampålen av bloggosfären . Twingly har jämfört de traditionella och sociala mediernas inflytande på FRA-opinionen. Resultatet visar att bloggbävningen  påverkade agendan genom att sätta strålkastarna på FRA-lagen ...


Bloggvärldens aktivitet runt FRA-skandalen har varit ett enda stort seminarium som pågått natt och dag, vecka efter vecka. En bloggaktivitet som gett eko och förenat människor ur olika politiska  grupperingar. 
 
Martin Jönsson skriver i Svenska Dagbladet att:
-"Det de sociala medierna gjorde var en blandning av flera saker:
* Journalistisk granskning och dokumentation
* Debatt och argumentation
* Ren aktivism, från rumsren sådan med upprop och t-shirtförsäljning, till mindre rumsren sådan, med mejlbombnings-uppmaningar och annat. 
* Ett kreativt utnyttjande av teknikens möjligheter på nätet"  
 
 Vad händer framöver? Rivs lagen upp? Kommer en oberoende parlamentarisk utredning att tillsättas?
 Vilka slutsatser kommer att dras av aktiviteten vid demonstrationerna den 16 september ? Rinner bloggbävningen runt FRA-skandalen ut i sanden eller tar den nya vägar?
 Är framtidens medielandskap ett landskap där sociala och traditionella medier samspelar med varandra? Bloggbävningen kan den upprepas?

Läs mer: Twingly, SvD , SVD2
Bloggat har bl a MinaModerataKarameller, opassande
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Läs på intressant.se

Kommentarer
Postat av: Steve Lando

EU-domstolen kommer med största sannolikhet döma ut lagen, det dröjer ju dock ett tag. De verkar ju inte själva inse vad som är bäst att göra, riksdagspolitikerna, men vi kan ju alltid hoppas att några rycker upp o skriver ngn motion eller två:)hursom, bra med bloggbävning:)Tragiskt dock att vi måste förlita oss på EU-domstolen, att inte svenska politiker skall klara av att följa grundlagar o Europakonventioner själva, men jaja, med förhoppning kan man ju hoppas att någon författningsdomstol införskaffas någongång i detta underliga lagvidriga land.

2008-09-19 @ 07:31:47
URL: http://stevelando.blogspot.com
Postat av: Anonym

Sociala medier? Missvisande uttryck. Samma elitism inom bloggvärlden som i samhället i övrigt. De "stora" bloggarna, inte alltid de kvalitativt bästa, länkar varandra och kommenterar varandras inlägg.

2008-09-20 @ 00:15:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback