Taktiskt rävspel eller inkompetens.

Vilken  nonchalans systemet visar mot arbetslösa och sjukskrivna. Arbetslöshetsförsäkringen som Du själv betalat in till som ska var en trygghet om du mister ditt jobb har urholkats. Höjda avgifter och sänkt ersättning är det som gäller. Du får dessutom vänta på ersättningen. Hur länge varierar mellan olika arbetslöshetskassor. Handläggningstiden kan vara upp till 52 dagar i värsta fall.
Handläggningstiden vid sjukdom och föräldraledighet är ännu längre. Det finns de som väntat på sin lagstadgade ersättning i flera månader.  Du får 193 sekunder på dig och förklara ditt ärende när ditt samtal kopplats fram till försäkringskassan. Kassans personal, vars arbetssituation ingen avundar,  lider med de sjuka. 
 Är man sjuk har man sig sjäv att skylla i alliansens Sverige. De sjuka förnedras och kassans personal tar smällen.

Den kommunala vuxenutbildningen som var ett halmstrå för skoltrötta gymnasieelever har mer eller mindre skrotats. Möjligheten att tentera upp ett betyg har flyttats till privat bolag. Har bolaget inte kompetensen  är det den avlämnande skolan som ska sköta prövningen. Något som vore helt okey om  vi som ska göra  jobbet fick betalt för det. Men icke. Elever som går kvar på skolan har rätt att tentera ett icke godkänt betyg i en avslutad kurs varför det i vissa lärares tjänst ingår att vara prövningsförrättande lärare. Att den uppgiften också skulle innebära skyldighet att göra komvux´s gamla jobb är det ingen som andats något om. Men så är det säger min chef. -"Du har kompetensen som det privata bolaget saknar. Du måste ta emot de elever som önskar tentera" .
Betalning för den extra insatsen ges inte. Uppgiften "ingår ju i tjänsten". Kruxet är att ingen gav någon information om att definitionen av att vara prövningsförättande lärare ändrats. Vissa får inte behålla jobbet medan andra ska svettas extra.

En ökad arbetsbelastning kan få konsekvenser för hälsan. Det vet vi alla. Så nu gäller det att bygga buffert.  Jag ska vara glad att jag har ett jobb och blir jag sjuk har jag mig själv att skylla!
Vilket rävspel och vilken soppa!! Man kan undra om det finns en dold agenda?
AB
Bloggat- Alliansfritt Sverige
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
Läs på intressant

Kommentarer
Postat av: Anonym

Om jag förstått dig rätt avkrävs ni att göra det jobb som komvux gjort utan att någon tidigare arbetsuppgift tas bort.Vad gör facket?

2008-09-21 @ 02:08:14
Postat av: annarkia

Rätt uppfattat.

2008-09-21 @ 23:03:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback