Kan vi vara trygga nu?


Ska vi vara nöjda nu? Är tilläggspunkterna tillräckliga för att skydda den personliga integriteten?  Frågan är om de inte   kort och gott är dimridåer och ingenting annat. Propositionen med alla detaljer är fortfarande ett oskrivet blad.
Enligt den parlamentariska Försvarsberedningen, där samtliga riksdagspartier ingår,  finns det inte något "militärt hot" mot Sverige i dag. Vad ska då FRA egentligen spana på? Vad eller vem är det regeringen vill spana på som militären och för den delen också säkerhetspolisen inte redan gör?

Fler frågor att funderar över.  
 
-Så länge som jag inte vet när "trafikstråk" som berör min kommunikation väljs ut för filtrering och granskning  bör jag då utgå ifrån att all min kommunikation kan avlyssnas? Och finns det  överhuvudtaget några "trafikstråk" på Internet?Ska man spana på kabelburen datatrafik så måste man ha fysisk tillgång till hela nätet.
-Hur ska jag kunna begära prövning om jag inte vet om att jag blir/blivit avlyssnad?
-Om nu lagen är så totalförändrad i och med tilläggen som Camilla Lindberg menar att den är,  varför revs den då inte upp?
-Ska en så känslig lag som FRA-lagen beredas av en klick tjänstemän i slutna rum? Borde inte en oberoende parlamentarisk utredning med förankring i hela riksdagen ha tillsatts?

Reinfeldts och Tolgfors presskonferens samt uppföljande nyhetssändningar lämnar efter sig en besk eftersmak. Lagens innehåll och dess konsekvenser verkar vara sekundärt och det centrala blev frågan om beslutsamhet, enighet och regeringsduglighet.  

Farmorguns slutsats är värd att begrunda.
-"Att det inte står rätt till bevisar det faktum att Mark Klamberg, nu beslutat sig för att lämna alla sin uppdrag i Folkpartiet."

Bloggat- Christian Engström om trafiksstråk som inte existerar.
SVD, SVD1, DN,DN1,AB,AB1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Läs på intressant.se

Kommentarer
Postat av: Malcom X

Ett ställningstagande till den så kallade "Nya FRA-lagen" måste baseras på vad som hänt historiskt allt ifrån IB-affärren, åsiktsregistreringen, SAPO, personalkontrollkungörelsen till de nya terroristlagarna i efterdyningarna av 11 september.

2008-09-25 @ 23:29:11
Postat av: Anonym

Ingen har bemött eller berört sociogrammen.

2008-09-25 @ 23:39:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback